FREE INTERNATIONAL DELIVERY FOR ORDERS OVER 1000 PLN!
Dieta i przepisy

PRZEPIS: Kruche jabłkowe ciasteczka

  • 1104 odsłon
  • 0 komentarzy

Nadchodzi jesień, a wraz z nią jesienne klimaty. Każdy z nas lubi przykryć się ciepłym kocykiem i zjeść smakołyk wraz z ciepła herbatą czy kakao. W tym sezonie królują jabłka więc stworzyłam przepis na pyszne, kruche ciasteczka.

Ps. Ciacha świetnie smakują ze świeżymi lub
mrożonymi owocami leśnymi. Można również udekorować je dżemem czy masłem orzechowym.

Składniki:

110g mąki (np. owsiana ale raczej z każdą oprócz kokosowej będzie ok)
80g rozpuszczonego oleju kokosowego
1 starte jabłko
50g cukru kokosowego
30g migdałów
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:

W dużej misce połącz wszystkie składniki. Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Uformuj 6 ciastek. Zachowaj odległość, podczas pieczenia mogą powiększyć średnice. Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego!

Wartości odżywcze:

262kcal
3,3g B/16,8g T/ 23,8 W

Agata Biernat
Promotor Bodypak @cinnamonandberries

Blog jest napisany w celach informacyjnych. W żaden sposób nie służy do stawiania diagnozy, czy sugerowania metod leczenia. Pamiętaj, że artykuły zamieszczone na tej stronie nie stanowią fachowej porady medycznej (lekarskiej, farmaceutycznej itp.). Osoby czytające tę stronę internetową powinny przed podjęciem decyzji leczenia skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą. Na tej stronie nie ma informacji o lekach, a wszystkie preparaty to suplementy diety.

© UWAGA - ARTYKUŁ AUTORSKI BODYPAK - kopiowanie oraz rozpowszechnianie artykułów zamieszczonych w sklepie BODYPAK.PL jest zabronione!
Zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)

Komentarze (0)
Zobacz
Dodaj Własny
Wyślij
Porównaj produkty
0
Usuń z porównania
Ukryj
Wyczyść