Endomorfik - charakterystyczne cechy sylwetki, dieta, trening i suplementacja
Endomorficy, jak również mezomorficy oraz ektomorficy, stanowią jedną z trzech głównych kategorii budowy ciała. Charakteryzują się oni tendencją do szybkiego...
Opis Olimp Whey Protein Complex 100% - 2270g
Olimp Whey Protein Complex 100% to specjalnie opracowany matrix białkowy ultrafiltrowanego koncentratu białek serwatkowych WPC INSTANT oraz zaawansowanego technologicznie izolatu białek serwatkowych WPI-CFM®, również w formie instant.
Izolat CFM® i koncentraty białek serwatkowych takie jakich użyto w Whey Protein Complex 100% charakteryzują się najwyższą wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną spośród wszystkich białek pokarmowych. Pozyskiwane w zaawansowanych procesach technologicznych zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych i czynników wzrostowych – beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoprotein, proteoz i peptonów. Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że izolowane i koncentrowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródła białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo. Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają znakomitej przyswajalności oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA), siarkowych i glutaminy. Na wysoką aktywność anaboliczną, oprócz wysokiej wartości odżywczej, wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz powstających w efekcie ich przemian peptydów i mikropeptydów.
Substancje te działają podobnie do peptydowych, anabolicznych czynników wzrostowych. Ułatwiają transport aminokwasów do komórek mięśniowych i stymulują anabolizm. Tworzą barierę antyoksydacyjną, przeciwdziałającą degradacji białek mięśniowych przez wolne rodniki tlenowe. Stabilizują lizosomy i hamują aktywność katabolicznych enzymów lizosomalnych. Wzmacniają układy: krążenia, nerwowy i odpornościowy.
1-3 porcji dziennie – po przebudzeniu, pomiędzy posiłkami, po treningu lub przed snem. 1 porcję preparatu (35 g = 1 miarka) rozpuścić w 150 ml* wody. (*Aby dostosować intensywność smaku do indywidualnych preferencji rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.)
Uwagi
Suplement diety.
Nie może być stosowany jako zamiennik bądź substytut zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanego dziennego spożycia.
Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
Produktu nie należy podawać matkom karmiącym oraz kobietom w ciąży.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Tabela składu
Zawiera cukier i substancje słodzące.
Porcja: | 35 g |
Ilość porcji w opakowaniu: | 64 |
Opakowanie: | 2270 g |
Masa netto: | 2270.00 g |
Wartość odżywcza / Informacja żywieniowa | ||||
na 35 g | % RWS* | na 100 g | % RWS* | |
Wartość Energetyczna (energia) | 566 kJ / 134 kcal | 7 % | 1624 kJ / 382 kcal | - |
Tłuszcz | 1.5 g | 2 % | 4.2 g | - |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0.2 g | 1 % | 0.7 g | - |
Węglowodany | 3.9 g | 2 % | 11 g | - |
- w tym cukry | 1.4 g | 2 % | 4.0 g | - |
Białko | 26 g | 52 % | 75 g | - |
Sól | 0.30 g | 5 % | 0.86 g | - |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia.
Składniki: 95% preparaty białkowe (ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), izolat białek serwatkowych WPI-CFM® (z mleka)), aromaty, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), fruktoza, regulatory kwasowości – kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, cytryniany sodu; substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza, cyklaminiany (Z); emulgator – lecytyny (z soi); sól, barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N).
Składniki (dla produktu o smaku czekolada mocna): 89% preparaty białkowe (ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), izolat białek serwatkowych WPI-CFM® (z mleka)), 8% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, aromaty, sól, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), substancje zagęszczające – guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy, guma arabska; substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza, cyklaminiany (Z); regulatory kwasowości – cytryniany sodu, kwas jabłkowy, kwas cytrynowy; fruktoza, emulgator – lecytyny (z soi). Wartości odżywcze dla produktu o tym smaku różnią się od powyższych.
(A)-(Z) W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).
Produkt może zawierać orzeszki ziemne (arachidowe).
Gwarancja Trusted Shops do kwoty 10 000 PLN
Otrzymasz zakupiony produkt albo zwrot pieniędzy
Realizacja zamówienia w ciągu 24h
Gratisy do każdego zamówienia od 49 PLN
Kup Teraz, Zapłać za 30 Dni
Infolinia
Porady na e-mail
porady@bodypak.pl
Szybki kontakt
Endomorficy, jak również mezomorficy oraz ektomorficy, stanowią jedną z trzech głównych kategorii budowy ciała. Charakteryzują się oni tendencją do szybkiego...
Betaina to pochodna glicyny - najprostszego aminokwasu białkowego. Jest niezbędna do prawidłowego metabolizmu homocysteiny. To od niej zależy ilość kwasu solnego w...
Mezomorfik to jedna z trzech podstawowych "typologii" budowy ciała, obok ektomorfika oraz endomorfika. W niniejszym artykule przedstawię dokładną charakterystykę...
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane