PRZEPIS: Szaszłyki z kurczakiem
Rozpoczynamy sezon grillowy i przedstawiamy Wam szaszłyki, które bardzo prosto można zrobić również w piekarniku. Co powiecie na taką propozycję?
Składniki:
- około 500 g piersi z kurczaka
- 5-6 pieczarek
- papryka czerwona
- 1-2 czerwone cebule
- kilka różyczek brokuła ugotowanego na parze
- około 10 sztuk pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki sosu musztardowo-miodowego Zero Calories
- sól, pieprz
- opcjonalnie: natka pietruszki
Wykonanie:
1. Warzywa kroimy na kawałki, doprawiamy solą i pieprzem.
2. Pierś kurczaka, dobre źródło białka, kroimy na kawałki, dodajemy do niej sos musztardowo-miodowy, mieszamy.
3. Warzywa oraz kurczaka nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C, pieczemy około 15-20 minut. Po upieczeniu możemy dodatkowo posypać posiekaną natką pietruszki.
Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb
Użyj Kreatora SuplementacjiZobacz inne artykuły z kategorii Dieta i przepisy
Zobacz wszystkie artykułyMity na temat odchudzania
Na temat odchudzania, gubieniu tkanki tłuszczowej, utarty masy ciała, wszelkich innych jest mnóstwo informacji. Niekoniecznie prawdziwych i tych, którymi powinno się kierować podczas długofalowego procesu, o którym wspomniano wyżej. W niniejszym artykule rozwiejemy kilka mitów, które krążą w „fit świecie”.
Zostaw opinię