-15% na wszystkie BESTSELLERY  KOD: BEST15

PRZEPIS: Szakszuka z ruccolą i awokado

Brak pomysłów na śniadanie? A może po prostu chcesz zjeść coś ciekawszego niż zwykłą jajecznicę czy omlet? Przedstawiamy kultową szakszukę w bodypakowym wydaniu! Naszym zdaniem nie ma nic lepszego niż ciepłe poranne jedzenie. Co myślicie?
PRZEPIS: Szakszuka z ruccolą i awokado
Ten artykuł przeczytasz w 3 minuty
Spis treści

Brak pomysłów na śniadanie? A może po prostu chcesz zjeść coś ciekawszego niż zwykłą jajecznicę czy omlet? Przedstawiamy kultową szakszukę w bodypakowym wydaniu! Naszym zdaniem nie ma nic lepszego niż ciepłe poranne jedzenie. Co myślicie?

PRZEPIS: Szakszuka z ruccolą i awokado

Składniki:

  • jajka (ilość wedle zapotrzebowania)
  • 2 pomidory 
  • papryka
  • ząbek czosnku 
  • ruccola 
  • przyprawa Mr. Bazylios od Ostrovit
  • olej rzepakowy w sprayu od Sport Definition 
  • połowa awokado 
  • sól 
  • pieprz
  • opcjonalnie grzanki

Sposób przygotowania:

Obierz pomidory ze skórki i pokrój je w małą kostkę. Można sparzyć je gorącą wodą, wtedy łatwiej odejdzie nam skórka. Pokrój paprykę w kostkę. Rozgrzej olej w sprayu na patelni. Rozsyp na patelni ruccolę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Dołóż pokrojone pomidorki i paprykę.

PRZEPIS: Szakszuka z ruccolą i awokado

Pozwól aby się mocno zagrzały. Dopraw solą pieprzem i przyprawą z bazylią.

PRZEPIS: Szakszuka z ruccolą i awokado

Wbij jaja i przykryj pokrywką. Doprowadź do ścięcia białek jaj i podaj z pokrojonym awokado oraz grzankami.

PRZEPIS: Szakszuka z ruccolą i awokado

Team BODYPAK.

Zostaw opinię