PRZEPIS: Jesienna zupa dyniowa
Wszędzie dynia, więc to znak, że nadeszła jesień. Zmiana temperatury za oknem nakazuje nam przejście na typowo rozgrzewające posiłki, dlatego serwujemy Wam dziś krem z dyni, który jest potrawą trafiającą w dziesiątkę przy nadchodzącej aurze. Sezonowa zupa ma również sporo witamin, dlatego będzie dobrym strażnikiem odporności w okresie przeziębieniowym.
Składniki:
- 400 g pure z dyni
- cebula
- 2 ziemniaki
- 2 ząbki czosnku
- por
- pietruszka korzeń
- marchew
- plaster selera
- 100 ml mleczka kokosowego
- łyżeczka startego imbiru
- sól
- pieprz
- ostra papryka
- olej do smażenia w sprayu od Sport Definition
- przyprawa Mr. Bazylios od UNS
Sposób przygotowania:
Na oleju rzepakowym w sprayu podsmaż cebulkę i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wciśnij również przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy warzywa się zarumienią zalej litrem wody i dodaje resztę obranych warzyw i pure dyniowe.
Dopraw przyprawami i gotuj do miękkości. Sprawdzamy widelcem, czy warzywa są już miękkie. Jeśli tak dolewamy mleczka kokosowego i wsypujemy starty imbir. Gotujemy jeszcze 10 minut, a następnie całość doprawiamy Mr.Bazylios i pozostałymi przyprawami.
Na koniec wszystko blendujemy na gładki krem i podajemy ze startym serem cheddar. Otrzymaliśmy właśnie pyszne danie dostarczające nam mnóstwo witamin i składników odżywczych.
Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb
Użyj Kreatora SuplementacjiZobacz inne artykuły z kategorii Dieta i przepisy
Zobacz wszystkie artykułyMity na temat odchudzania
Na temat odchudzania, gubieniu tkanki tłuszczowej, utarty masy ciała, wszelkich innych jest mnóstwo informacji. Niekoniecznie prawdziwych i tych, którymi powinno się kierować podczas długofalowego procesu, o którym wspomniano wyżej. W niniejszym artykule rozwiejemy kilka mitów, które krążą w „fit świecie”.
Zostaw opinię