-10% na całe zamówienie od 150 pln  KOD: APRIL10

PRZEPIS: Świąteczne pierniczki

Święta idą i zapewne większość z Was jest już na etapie robienia pierwszych wypieków na wigilijny stół! My nie pozostajemy w tyle i podsyłamy przepis na najlepsze świąteczne pierniczki w bodypakowej wersji! Potrzebujesz tylko kilku składników, wałek i foremki do wykrawania pierniczków.
PRZEPIS: Świąteczne pierniczki
Ten artykuł przeczytasz w 3 minuty
Spis treści

Święta idą i zapewne większość z Was jest już na etapie robienia pierwszych wypieków na wigilijny stół! My nie pozostajemy w tyle i podsyłamy przepis na najlepsze świąteczne pierniczki w bodypakowej wersji! Potrzebujesz tylko kilku składników, wałek i foremki do wykrawania pierniczków.

PRZEPIS: Świąteczne pierniczki

Składniki:

  • olej kokosowy – 70 g
  • bio mąka pszenna – 250 g
  • mąka kukurydziana - 200 g
  • soda oczyszczona – 1 łyżeczka
  • ksylitol – 80 g
  • kakao – 1 łyżka
  • przyprawa do piernika – 1 łyżka
  • jaja – 2 szt.
  • miód wielokwiatowy – 3 łyżki
  • Flavour Drops o smaku marcepanowym

Sposób przygotowania:

Olej rozpuszczamy w garnku, a następnie zostawiamy do wystygnięcia. Do głębokiej miski wsypujemy mąki, sodę, ksylitol, kakao oraz przyprawę do piernika – dokładnie mieszamy. Wbijamy jajka, dodajemy olej kokosowy i miód i flavour dropsa.

PRZEPIS: Świąteczne pierniczki

Ciasto zagniatamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Zawijamy ciasto w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 25 minut. Ciasto rozwałkowujemy na płasko i foremkami wycinamy pierniczki.

PRZEPIS: Świąteczne pierniczki

Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 10 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone pierniki dekorujemy wedle uznania.

PRZEPIS: Świąteczne pierniczki

Team BODYPAK.

Zostaw opinię