PRZEPIS: Domowe bułki
Większa ilość czasu w domu skłania nas do rozpoczęcia eksperymentów w kuchni. Podsyłamy Wam kolejny przepis od Ambasadora 6PAK Nutrition Krzysia Ferenca, który tym razem upiekł domowe bułki.
Spis treści
Większa ilość czasu w domu skłania nas do rozpoczęcia eksperymentów w kuchni. Podsyłamy Wam kolejny przepis od Ambasadora 6PAK Nutrition Krzysia Ferenca, który tym razem upiekł domowe bułki.
Składniki:
- 500g mąki (u mnie orkiszowa, owsiana)
- 6 łyżek oleju (dobrej jakości, u mnie oliwa rzepakowa)
- 300 ml letniej wody (w której rozrobimy drożdże)
- 35g drożdży świeżych
- Łyżeczka cukru
- Łyżeczka soli
Sposób przygotowania:
Składniki łączymy, ugniatamy ręcznie lub rozrabiamy w robocie kuchennym.
Formujemy bułeczki oprószonymi mąką dłońmi. Wykładamy na blachę na papier do pieczenia, na chwilę zostawiamy do wyrośnięcia poza piekarnkiem, a piekarnik grzejemy do 200’.
Pieczemy 20-25 min.
Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb
Użyj Kreatora SuplementacjiZobacz inne artykuły z kategorii Dieta i przepisy
Zobacz wszystkie artykułyMity na temat odchudzania
Na temat odchudzania, gubieniu tkanki tłuszczowej, utarty masy ciała, wszelkich innych jest mnóstwo informacji. Niekoniecznie prawdziwych i tych, którymi powinno się kierować podczas długofalowego procesu, o którym wspomniano wyżej. W niniejszym artykule rozwiejemy kilka mitów, które krążą w „fit świecie”.
Zostaw opinię