PRZEPIS: Wielkanocna babka
Wielkanoc zbliża się do nas wielkimi krokami. Pewnie już szykujecie się do pieczenia ciast i gotowania pyszności. Koniecznie zerknijcie na ten przepis. To pomysł na niestandardową Wielkanocną babkę, która w okresie kwarantanny, może być mniej kalorycznym zamiennikiem tej standardowej.
Spis treści
Wielkanoc zbliża się do nas wielkimi krokami. Pewnie już szykujecie się do pieczenia ciast i gotowania pyszności. Koniecznie zerknijcie na ten przepis. To pomysł na niestandardową Wielkanocną babkę, która w okresie kwarantanny, może być mniej kalorycznym zamiennikiem tej standardowej.
Składniki:
- 2 niepełne szklanki mąki u mnie pszenna z owsianą
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,5 szklanki ksylitolu
- 2 średnie jaja
- 200 g oleju kokosowego lub innego tłuszczu np. masła
- 2 duże banany najlepiej dojrzałe
Sposób przygotowania:
Mąkę, sodę i proszek przesiewamy przez sitko do miski. W osobnej miksujemy jaja ksylitol i olej. Stopniowo łączymy składniki suche z mokrymi.
Dodajemy banany i dalej miksujemy. Masa powinna być dość gęsta. Formę do babki smarujemy tłuszczem i wlewamy masę.
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni i pieczemy ciasto przez 40 minut.
Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb
Użyj Kreatora SuplementacjiZobacz inne artykuły z kategorii Dieta i przepisy
Zobacz wszystkie artykułyMity na temat odchudzania
Na temat odchudzania, gubieniu tkanki tłuszczowej, utarty masy ciała, wszelkich innych jest mnóstwo informacji. Niekoniecznie prawdziwych i tych, którymi powinno się kierować podczas długofalowego procesu, o którym wspomniano wyżej. W niniejszym artykule rozwiejemy kilka mitów, które krążą w „fit świecie”.
Zostaw opinię