PRZEPIS: KETO PLACKI
Diety ketogeniczne są coraz bardziej wszechobecne w świecie siłowni i fitness. Często brakuje pomysłu na potrawy, które mogą zastąpić te z pełna ilością węglowodanów. Chcieliśmy Was zainspirować plackami, które do złudzenia przypominają ziemniaczane.
Placki składają się z warzyw i jajek, dzięki czemu wpisują się w kanony diety ketogenicznej. Są bardzo proste w przygotowaniu i można je podawać z wszelkimi tłustymi sosami lub jak kto woli z sosami ZERO, które obniżą kaloryczność potrawy. Ze względu na to jakie kto ma makro w swojej diecie można smażyć je na małokalorycznym sprayu do smażenia lub na głębokim oleju.
Składniki:
- 1 cukinia
- 2 jaja
- pieprz, sól, bazylia, oregano
- połowa cebuli
- ząbek czosnku
- 2 łyżki babki jajowatej
- olej do smażenia placków
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek pokrój w drobna kostkę. Cukinie zetrzyj na tarce. Dodaj przyprawy i jajko i wszystko wymieszaj.
Następnie dodaj dwie łyżki babki jajowatej (łupiny) i zmieszaj wszystko poraz drugi.
Odstaw na 10 minut.
Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim placki po 2 minuty z każdej strony.
Placki podawaj ze swoim ulubionym sosem ZERO.
Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb
Użyj Kreatora SuplementacjiZobacz inne artykuły z kategorii Dieta i przepisy
Zobacz wszystkie artykułyMity na temat odchudzania
Na temat odchudzania, gubieniu tkanki tłuszczowej, utarty masy ciała, wszelkich innych jest mnóstwo informacji. Niekoniecznie prawdziwych i tych, którymi powinno się kierować podczas długofalowego procesu, o którym wspomniano wyżej. W niniejszym artykule rozwiejemy kilka mitów, które krążą w „fit świecie”.
Zostaw opinię