Endomorfik - charakterystyczne cechy sylwetki, dieta, trening i suplementacja
Endomorficy, jak również mezomorficy oraz ektomorficy, stanowią jedną z trzech głównych kategorii budowy ciała. Charakteryzują się oni tendencją do szybkiego...
Opis Olimp Hi Protein Brownie - 500g
Wysokiej jakości odżywka białkowa w formie pysznego deseru! Każda porcja stanowi bogate źródło protein pochodzących ze zróżnicowanych frakcji, jakimi są: koncentrat białek serwatki (WPC), albumina jajeczna oraz hydrolizowana serwatka. Zaspokajają one potrzeby organizmu, wzbogacając prowadzoną dietę. Doskonały sposób na łatwy w przygotowaniu oraz bogaty w składniki odżywcze deser. Polecamy!
Olimp Hi Protein Brownie – światowej klasy preparat umożliwiający szybkie i bezproblemowe przygotowanie deseru w postaci pysznego ciasta. Jest to odpowiedź na potrzeby wszystkich sportowców, którzy czują potrzebę sięgnięcia po słodycze lub domowe wypieki. Warto podkreślić, że każda porcja to bogate źródło białka, którego odpowiednia podaż warunkuje odpowiednią regenerację oraz szybki rozwój tkanki mięśniowej. Formuła preparatu obejmuje koncentrat białek serwatki (WPC), proteiny jaj oraz hydrolizowane białka serwatki (WPH), co stanowi doskonałą mieszankę w przypadku osób aktywnych fizycznie. Zadbaj o swoją dietę oraz potrzeby organoleptyczne!
Olimp Hi Protein Brownie – wystarczy wymieszać 50 gramów produktu z 80 ml wody, mieszać do uzyskania całkowitego rozpuszczenia i uzyskania jednolitej konsystencji. Przygotowaną w taki sposób masę należy umieścić w 3 foremkach. Następnym krokiem jest ich wypiekanie przez około 8 do 10 minut (do uzyskania tzw. "suchego patyczka"). Temperatura: 170°C, natomiast czas pieczenia jest zależny od wielu czynników (w tym użytych form do wypieku i cech piekarnika). Smacznego!
OLIMP HI PROTEIN BROWNIE – PYSZNY DESER W KILKA CHWIL!
1 porcję (50 g proszku = 1½ miarki) wymieszać z 80 ml wody. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak przygotowaną masę umieścić w foremkach do wypieku babeczek do ¾ wysokości formy (1 porcja proszku wystarcza na 3 foremki). Piec ok. 8-10 minut (lub do suchego patyczka) w temperaturze 170-180°C. Czas oraz temperatura wypieku zależna jest od użytych form do wypieku (papierowe, silikonowe, metalowe) i właściwości piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia.
Uwagi
Suplement diety.
Nie może być stosowany jako zamiennik bądź substytut zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanego dziennego spożycia.
Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
Produktu nie należy podawać matkom karmiącym oraz kobietom w ciąży.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Tabela składu
Zawiera substancję słodzącą.
Porcja: | 50 g |
Ilość porcji w opakowaniu: | 10 |
Opakowanie: | 500 g |
Masa netto: | 500.00 g |
Wartość odżywcza / Informacja żywieniowa | ||||
na 50 g | % RWS* | na 100 g | % RWS* | |
Wartość Energetyczna (energia) | 833 kJ / 199 kcal | - | 1666 kJ / 398 kcal | - |
Tłuszcz | 4.0 g | - | 8.0 g | - |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1.0 g | - | 2.0 g | - |
Węglowodany | 9.0 g | - | 18 g | - |
- w tym cukry | 4.5 g | - | 9.0 g | - |
Błonnik | 1.4 g | - | 2.8 g | - |
Białko | 24 g | - | 48 g | - |
Sól | 0.80 g | - | 1.6 g | - |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia.
Infolinia
Porady na e-mail
porady@bodypak.pl
Szybki kontakt
Endomorficy, jak również mezomorficy oraz ektomorficy, stanowią jedną z trzech głównych kategorii budowy ciała. Charakteryzują się oni tendencją do szybkiego...
Betaina to pochodna glicyny - najprostszego aminokwasu białkowego. Jest niezbędna do prawidłowego metabolizmu homocysteiny. To od niej zależy ilość kwasu solnego w...
Mezomorfik to jedna z trzech podstawowych "typologii" budowy ciała, obok ektomorfika oraz endomorfika. W niniejszym artykule przedstawię dokładną charakterystykę...
Napisz swoją opinię