Czym zastąpić cukier w diecie? Poznaj zamienniki cukru
Jeśli planujesz wyeliminowanie z diety tradycyjnego cukru, pewnie już zastanawiasz się, jak poradzisz sobie bez słodkiej porannej kawy lub niedzielnego deseru....
Opis Ostrovit High Protein Noodle - 500g
OstroVit High Protein Noodle to wysokiej jakości makaron o zwiększonej zawartości białka pochodzenia zwierzęcego (WPC). Wykorzystano pełnoziarnistą mąkę charakteryzującą się wyższą zawartością błonnika, który ma realny wpływa na prawidłową pracę układu pokarmowego i ogólny stan samopoczucia. Olbrzymią zaletą jest zastosowany koncentrat białek serwatki, którego aminogram jest zbliżony do wzorcowego – dzięki czemu możesz być pewien, że spożywany przez Ciebie makaron dostarcza wysokiej jakości aminokwasów w odpowiednich proporcjach!
WYSOKA ZAWARTOŚĆ BIAŁKA – AŻ 28G W 100G PRODUKTU!
OstroVit High Protein Noodle to idealna alternatywa do klasycznych makaronów! Wyższa wartość odżywcza oraz znakomity smak z pewnością przypadną Ci do gustu!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Napełnij garnek wodą. Na 100g makaronu powinien przypadać około 1 litr wody. Postaw na ogień i poczekaj aż woda się zagotuje.
2. Jak już woda się zagotuje dodaj 0.5 łyżki soli lub według uznania.
3. Makaron nie będzie się kleił podczas gotowania ani po wyciągnięciu jeśli dodasz do wody łyżkę oliwy z oliwek.
4. Jak woda zagotuje się ponownie (po dodaniu soli) włóż do niej makaron i zamieszaj aby się ze sobą nie posklejał.
5. Przykryj garnek. Poczekaj aż woda znów zacznie wrzeć. Wówczas zmniejsz temperaturę, tak aby bulgotanie było ledwo zauważalne.
6. Mieszaj co jakiś czas, aby makaron się nie posklejał ani nie przywarł do dna garnka.
7. Gotuj przez 12-15 minut. Po upłynięciu czasu gotowania makaronu wyłów jeden makaronik i spróbuj czy jest dobry. Makaron jest odrobinę twardszy niż standardowy.
Uwagi
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w zamkniętym opakowaniu.
Tabela składu
Porcja: | 100 g |
Ilość porcji w opakowaniu: | 5 |
Opakowanie: | 500 g |
Masa netto: | 500.00 g |
Wartość odżywcza / Informacja żywieniowa | ||
na 100 g | % RWS* | |
Wartość Energetyczna (energia) | 1441kJ / 344kcal | 17 % |
Tłuszcz | 2.12 g | 3 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0.58 g | 3 % |
Węglowodany | 53.26 g | 20 % |
- w tym cukry | 2.82 g | 3 % |
Białko | 28 g | 56 % |
Sól | 0.17 g | 3 % |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia.
Obecnie brak na stanie.
Włączenie powiadomienia w tym miejscu nie jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na otrzymywanie newsletterów lub innych reklam drogą mailową. Jest to zgoda jedynie na wysłanie informacji o ponownej dostępności tego produktu.
Masz ustawione powiadomienie o obecności produktu. Kiedy produkt pojawi się w naszym magazynie zostaniesz powiadomiony na podany email.
Zamów 10% TANIEJ* z kodem: APRIL10
*dotyczy zakupów powyżej 150 pln
Gwarancja Trusted Shops do kwoty 10 000 PLN
Otrzymasz zakupiony produkt albo zwrot pieniędzy
Realizacja zamówienia w ciągu 24h
Gratisy do każdego zamówienia od 49 PLN
Kup Teraz, Zapłać za 30 Dni
Infolinia
Porady na e-mail
porady@bodypak.pl
Szybki kontakt
Jeśli planujesz wyeliminowanie z diety tradycyjnego cukru, pewnie już zastanawiasz się, jak poradzisz sobie bez słodkiej porannej kawy lub niedzielnego deseru....
Trening EMS (Electrical Muscle Stimulation) to nowoczesna metoda treningowa z wykorzystaniem impulsów elektrycznych do stymulacji mięśni. Polega on na wykorzystaniu...
Białko kazeinowe to rodzaj białka, który znany jest od bardzo dawna. W kontekście sportu jest to szczególnie istotne źródło protein, którego stosowanie niesie za sobą...
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane