Hot Deals | check it! EXPRESS SHIPPING! 10% discount on first purchases!
Dieta i przepisy

PRZEPIS: Szaszłyki z kurczakiem

  • 909 odsłon
  • 0 komentarzy

Rozpoczynamy sezon grillowy i przedstawiamy Wam szaszłyki, które bardzo prosto można zrobić również w piekarniku. Co powiecie na taką propozycję?

Składniki:

  • około 500 g piersi z kurczka 
  • 5-6 pieczarek 
  • papryka czerwona
  • 1-2 czerwone cebule
  • kilka różyczek brokuła ugotowanego na parze
  • około 10 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki sosu musztardowo-miodowego Zero Calories
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie: natka pietruszki

Wykonanie:


1. Warzywa kroimy na kawałki, doprawiamy solą i pieprzem.
2. Pierś kurczaka kroimy na kawałki, dodajemy do niej sos musztardowo-miodowy, mieszamy.


3. Warzywa oraz kurczaka nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C, pieczemy około 15-20 minut. Po upieczeniu możemy dodatkowo posypać posiekaną natką pietruszki.

Blog jest napisany w celach informacyjnych. W żaden sposób nie służy do stawiania diagnozy, czy sugerowania metod leczenia. Pamiętaj, że artykuły zamieszczone na tej stronie nie stanowią fachowej porady medycznej (lekarskiej, farmaceutycznej itp.). Osoby czytające tę stronę internetową powinny przed podjęciem decyzji leczenia skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą. Na tej stronie nie ma informacji o lekach, a wszystkie preparaty to suplementy diety.

© UWAGA - ARTYKUŁ AUTORSKI BODYPAK - kopiowanie oraz rozpowszechnianie artykułów zamieszczonych w sklepie BODYPAK.PL jest zabronione!
Zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)

Komentarze (0)
Zobacz
Dodaj Własny
Wyślij

Mogą Cię zainteresować wybrane produkty:

Intenson Sól Himalajska Różowa (Drobna) - 500 g
3,50 PLN
Zobacz produkt
Porównaj produkty
0
Usuń z porównania
Ukryj
Wyczyść