PROTEINS 15% OFF Code: BIALKO15

PRZEPIS: Konfitura z czerwonej cebuli

Znudziły Ci się już zwykłe grille, do których dodatkiem w standardowym wydaniu jest keczup i musztarda? Mamy dla Ciebie pomysł jak je urozmaicić, poprzez dodatek inny niż zwykle. Tym razem łap przepis na konfiturę z czerwonej cebuli, która świetnie się sprawdzi w takich przypadkach.

Składniki:

  • 2 cebule czerwone
  • 2 łyżki octu winnego czerwonego lub octu balsamicznego
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki ksylitolu
  • ½ łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Cebulę pokrój w talarki. Dopraw solą, ksylitolem i dolej octu. Zeszklij na oliwie na bardzo małym ogniu.
Przykryj i duś do momentu miękkości cebuli. Ilość ksylitolu można regulować w zależności od upodobać, ale trzeba pamiętać, że jest on słodszy niż cukier.
Odkryj garnek i podkręć trochę ogień, tak aby zredukować powstałą z gotowania wodę. Przełóż do słoika.
Taka konfitura jest świetnym urozmaiceniem potraw bazujących na przykład na grillowanym mięsie. Jest to fajny dodatek do burgerów i pizzy.

Izabela Mencel

Team Bodypak

Blog jest napisany w celach informacyjnych. W żaden sposób nie służy do stawiania diagnozy, czy sugerowania metod leczenia. Pamiętaj, że artykuły zamieszczone na tej stronie nie stanowią fachowej porady medycznej (lekarskiej, farmaceutycznej itp.). Osoby czytające tę stronę internetową powinny przed podjęciem decyzji leczenia skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą. Na tej stronie nie ma informacji o lekach, a wszystkie preparaty to suplementy diety.

© UWAGA - ARTYKUŁ AUTORSKI BODYPAK - kopiowanie oraz rozpowszechnianie artykułów zamieszczonych w sklepie BODYPAK.PL jest zabronione! Zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)

Mogą Cię zainteresować wybrane produkty:

Intenson Erytrytol - 500g
14,99 PLN
Zobacz produkt
LiteFOOD Ksylitol - 500g
26,99 PLN
Zobacz produkt
BioTech Zero Sauce - 350ml
16,99 PLN
Zobacz produkt
Porównaj produkty
0
Usuń z porównania
Ukryj
Wyczyść