PRZEPIS: Czekoladowe muffinki bez cukru

Chcesz osłodzić sobie życie, ale wcale nie masz zamiaru sięgać po cukier? Mam rozwiązanie. Czekoladowe muffiny z przeznaczeniem na depresyjny nastrój. Są tak proste do zrobienia, że przypadną do gustu największym amatorom kuchni!
PRZEPIS: Czekoladowe muffinki bez cukru
Ten artykuł przeczytasz w 3 minuty
Spis treści

Chcesz osłodzić sobie życie, ale wcale nie masz zamiaru sięgać po cukier? Mam rozwiązanie. Czekoladowe muffiny z przeznaczeniem na depresyjny nastrój. Są tak proste do zrobienia, że przypadną do gustu największym amatorom kuchni!

PRZEPIS: Czekoladowe muffinki bez cukru

Składniki:

  • szklanka daktyli 
  • szklanka wody
  • pół szklanki mleka 
  • Kilka kropel Flavour Dropsa 
  • Jajko
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki ksylitolu 
  • szklanka mąki kukurydzianej 
  • szklanka mąki owsianej (ja zmieliłam płatki) 
  • łyżeczka proszku d/p
  • pół łyżeczki sody 
  • 2 łyżki karobu / mogłoby być również kakao

Sposób przygotowania:

Daktyle zagotuj w szklance wody. dodaj do nich kilka kropel flavour dropsa.

PRZEPIS: Czekoladowe muffinki bez cukru

Gdy daktyle już się będą rozpadać i utworzą papkę dodaj mleko, olej kokosowy, ksylitol oraz jajko, co doda nieco białka. Zblenduj całość. Pozostałe suche składniki wymieszaj ze sobą. Następnie połącz mokre i suche składniki. Przelej masę do foremek

PRZEPIS: Czekoladowe muffinki bez cukru

Nastaw piekarnik do 180 stopni. Piecz muffinki 20-25 minut.

Gotowe muffinki można ozdobić gorzką czekoladą oraz polać przepysznym sosem karmelowo-czekoladowym od 6PAK Nutrition.

PRZEPIS: Czekoladowe muffinki bez cukru

Team BODYPAK.

Zostaw opinię