PRZEPIS: Czekoladowe muffinki bez cukru
Chcesz osłodzić sobie życie, ale wcale nie masz zamiaru sięgać po cukier? Mam rozwiązanie. Czekoladowe muffiny z przeznaczeniem na depresyjny nastrój. Są tak proste do zrobienia, że przypadną do gustu największym amatorom kuchni!
Składniki:
- szklanka daktyli
- szklanka wody
- pół szklanki mleka
- Kilka kropel Flavour Dropsa
- Jajko
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżki ksylitolu
- szklanka mąki kukurydzianej
- szklanka mąki owsianej (ja zmieliłam płatki)
- łyżeczka proszku d/p
- pół łyżeczki sody
- 2 łyżki karobu / mogłoby być również kakao
Sposób przygotowania:
Daktyle zagotuj w szklance wody. dodaj do nich kilka kropel flavour dropsa.
Gdy daktyle już się będą rozpadać i utworzą papkę dodaj mleko, olej kokosowy, ksylitol oraz jajko, co doda nieco białka. Zblenduj całość. Pozostałe suche składniki wymieszaj ze sobą. Następnie połącz mokre i suche składniki. Przelej masę do foremek
Nastaw piekarnik do 180 stopni. Piecz muffinki 20-25 minut.
Gotowe muffinki można ozdobić gorzką czekoladą oraz polać przepysznym sosem karmelowo-czekoladowym od 6PAK Nutrition.
Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb
Użyj Kreatora SuplementacjiZobacz inne artykuły z kategorii Dieta i przepisy
Zobacz wszystkie artykułyMity na temat odchudzania
Na temat odchudzania, gubieniu tkanki tłuszczowej, utarty masy ciała, wszelkich innych jest mnóstwo informacji. Niekoniecznie prawdziwych i tych, którymi powinno się kierować podczas długofalowego procesu, o którym wspomniano wyżej. W niniejszym artykule rozwiejemy kilka mitów, które krążą w „fit świecie”.
Zostaw opinię