PRZEPIS: Domowa granola
Masz ochotę na zdrowe i pyszne śniadanie, a w większości wypadków na sklepowych półkach mamy płatki, które zawierają niepotrzebne substancje antyżywieniowe takie jak: cukier, syrop glukozowy, olej palmowy?
Warto postawić na lepszej jakości domowej roboty płatki, które będą nie tylko sprzymierzeńcem naszego zdrowia, ale i naszej sylwetki, a w dodatku możemy podać je naszym pociechom przed intensywnym dniem w szkole.
Składniki:
- płatki owsiane
- płatki żytnie
- płatki jaglane
- suszona morwa
- żurawina
- suszone morele
- orzechy włoskie
- ekspandowane ziarna np. jagły lub amarantusa
- miód
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą tak aby uzyskać gęstą masę. Wszystko wyłóż na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. Wsadź do piekarnika na 7 minut i pokrój na granolę.
Gotową możemy wykorzystać np. do porannego śniadanka takiego jak na zdjęciu. Zalaliśmy ją mlekiem pokroiliśmy banana i polaliśmy przepysznym sosem ZERO od 6PAK Nutrition o smaku adwokatu.
Przepis: DIETOMANIACZKA
FOTO: waldek_ziarnik
Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb
Użyj Kreatora SuplementacjiZobacz inne artykuły z kategorii Dieta i przepisy
Zobacz wszystkie artykułyMity na temat odchudzania
Na temat odchudzania, gubieniu tkanki tłuszczowej, utarty masy ciała, wszelkich innych jest mnóstwo informacji. Niekoniecznie prawdziwych i tych, którymi powinno się kierować podczas długofalowego procesu, o którym wspomniano wyżej. W niniejszym artykule rozwiejemy kilka mitów, które krążą w „fit świecie”.
Zostaw opinię