-15% na całe zamówienie od 199 pln  KOD: MAJ2024

PRZEPIS: Fasolowo-orzechowe ciasto

Z fasoli można zrobić wiele rzeczy i mam dla was jedną z takich propozycji. Nie jest to wersja dla osób na niskich kaloriach ale spełni oczekiwania tych najbardziej wymagających i idealnie wypełni potrzebę na sobotniego cheat meala.
PRZEPIS: Fasolowo-orzechowe ciasto
Ten artykuł przeczytasz w 3 minuty
Spis treści

Z fasoli można zrobić wiele rzeczy i mam dla was jedną z takich propozycji. Nie jest to wersja dla osób na niskich kaloriach ale spełni oczekiwania tych najbardziej wymagających i idealnie wypełni potrzebę na sobotniego cheat meala.

Składniki na ciasto:

Składniki na masę:

  • fasola czerwona z puszki – 250g
  • jaja 2szt. – 110g
  • banan – 150g
  • kakao – 20g
  • białko WPC – 30g
  • erytrol – 20g

Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy na sztywno. Resztę składników umieszczamy w misce i blendujemy na jednolitą masę. Łączymy z ubitymi białkami, wlewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika na 25 – 30 minut w temperaturze 170 stopni.

PRZEPIS: Fasolowo-orzechowe ciasto

Wartości odżywcze: 

  • masło orzechowe – 50g
  • daktyle – 70g
  • orzechy ziemne – 60g
  • budyń – 40g
  • mleko 0,5% – 350g
  • czekolada gorzka 90% – 35g
  • mleko 4 łyżeczki
  • erytrol – 30g

Budyń gotujemy wedle wskazówek na opakowaniu, studzimy i dodajemy masło orzechowe. Daktyle zalewamy wrzątkiem i przykrywamy talerzykiem na około 15 minut. Po tym czasie blendujemy je i mieszamy z orzeszkami. Wystudzone już ciasto kroimy na dwie części. Na jedną z części wylewamy nasz budyń, masę daktylową i przykrywamy drugą połową.

PRZEPIS: Fasolowo-orzechowe ciasto

Czekoladą wraz z czterema łyżkami mleka rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nasze ciasto.

Całe ciasto ma 2200 kcal w tym: 

B: 104 g

W: 200 g

T: 88 g .

PRZEPIS: Fasolowo-orzechowe ciasto

Jeden kawałek : 275 kcal w tym: 

B: 13 g

W: 11 g

T: 25 g. 

PRZEPIS: Fasolowo-orzechowe ciasto

Promotor BODYPAK - @patrykosak_al

Zostaw opinię