PRZEPIS: Fasolowo-orzechowe ciasto
Z fasoli można zrobić wiele rzeczy i mam dla was jedną z takich propozycji. Nie jest to wersja dla osób na niskich kaloriach ale spełni oczekiwania tych najbardziej wymagających i idealnie wypełni potrzebę na sobotniego cheat meala.
Składniki na ciasto:
Składniki na masę:
- fasola czerwona z puszki – 250g
- jaja 2szt. – 110g
- banan – 150g
- kakao – 20g
- białko WPC – 30g
- erytrol – 20g
Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy na sztywno. Resztę składników umieszczamy w misce i blendujemy na jednolitą masę. Łączymy z ubitymi białkami, wlewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika na 25 – 30 minut w temperaturze 170 stopni.
Wartości odżywcze:
- masło orzechowe – 50g
- daktyle – 70g
- orzechy ziemne – 60g
- budyń – 40g
- mleko 0,5% – 350g
- czekolada gorzka 90% – 35g
- mleko 4 łyżeczki
- erytrol – 30g
Budyń gotujemy wedle wskazówek na opakowaniu, studzimy i dodajemy masło orzechowe. Daktyle zalewamy wrzątkiem i przykrywamy talerzykiem na około 15 minut. Po tym czasie blendujemy je i mieszamy z orzeszkami. Wystudzone już ciasto kroimy na dwie części. Na jedną z części wylewamy nasz budyń, masę daktylową i przykrywamy drugą połową.
Czekoladą wraz z czterema łyżkami mleka rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nasze ciasto.
Całe ciasto ma 2200 kcal w tym:
B: 104 g
W: 200 g
T: 88 g .
Jeden kawałek : 275 kcal w tym:
B: 13 g
W: 11 g
T: 25 g.
Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb
Użyj Kreatora SuplementacjiZobacz inne artykuły z kategorii Dieta i przepisy
Zobacz wszystkie artykułyMity na temat odchudzania
Na temat odchudzania, gubieniu tkanki tłuszczowej, utarty masy ciała, wszelkich innych jest mnóstwo informacji. Niekoniecznie prawdziwych i tych, którymi powinno się kierować podczas długofalowego procesu, o którym wspomniano wyżej. W niniejszym artykule rozwiejemy kilka mitów, które krążą w „fit świecie”.
Zostaw opinię