-10% na całe zamówienie od 150 pln  KOD: APRIL10

PRZEPIS: Kruche jabłkowe ciasteczka

Nadchodzi jesień, a wraz z nią jesienne klimaty. Każdy z nas lubi przykryć się ciepłym kocykiem i zjeść smakołyk wraz z ciepła herbatą czy kakao. W tym sezonie królują jabłka więc stworzyłam przepis na pyszne, kruche ciasteczka.
PRZEPIS: Kruche jabłkowe ciasteczka
Ten artykuł przeczytasz w 3 minuty
Spis treści

Nadchodzi jesień, a wraz z nią jesienne klimaty. Każdy z nas lubi przykryć się ciepłym kocykiem i zjeść smakołyk wraz z ciepła herbatą czy kakao. W tym sezonie królują jabłka więc stworzyłam przepis na pyszne, kruche ciasteczka.

Ps. Ciacha świetnie smakują ze świeżymi lub mrożonymi owocami leśnymi. Można również udekorować je dżemem czy masłem orzechowym.

PRZEPIS: Kruche jabłkowe ciasteczka

Składniki:

110g mąki (np. owsiana ale raczej z każdą oprócz kokosowej będzie ok)
80g rozpuszczonego oleju kokosowego
1 starte jabłko
50g cukru kokosowego
30g migdałów
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:

W dużej misce połącz wszystkie składniki. Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Uformuj 6 ciastek. Zachowaj odległość, podczas pieczenia mogą powiększyć średnice. Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego!

PRZEPIS: Kruche jabłkowe ciasteczka

Wartości odżywcze:

262kcal
3,3g Białko / 16,8g Tłuszcze / 23,8 Węglowodany

PRZEPIS: Kruche jabłkowe ciasteczka

Promotorka BODYPAK.

Zostaw opinię