PRZEPIS: Kruche jabłkowe ciasteczka
Nadchodzi jesień, a wraz z nią jesienne klimaty. Każdy z nas lubi przykryć się ciepłym kocykiem i zjeść smakołyk wraz z ciepła herbatą czy kakao. W tym sezonie królują jabłka więc stworzyłam przepis na pyszne, kruche ciasteczka.
Ps. Ciacha świetnie smakują ze świeżymi lub mrożonymi owocami leśnymi. Można również udekorować je dżemem czy masłem orzechowym.
Składniki:
110g mąki (np. owsiana ale raczej z każdą oprócz kokosowej będzie ok)
80g rozpuszczonego oleju kokosowego
1 starte jabłko
50g cukru kokosowego
30g migdałów
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
W dużej misce połącz wszystkie składniki. Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Uformuj 6 ciastek. Zachowaj odległość, podczas pieczenia mogą powiększyć średnice. Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego!
Wartości odżywcze:
262kcal
3,3g Białko / 16,8g Tłuszcze / 23,8 Węglowodany
Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb
Użyj Kreatora SuplementacjiZobacz inne artykuły z kategorii Dieta i przepisy
Zobacz wszystkie artykułyMity na temat odchudzania
Na temat odchudzania, gubieniu tkanki tłuszczowej, utarty masy ciała, wszelkich innych jest mnóstwo informacji. Niekoniecznie prawdziwych i tych, którymi powinno się kierować podczas długofalowego procesu, o którym wspomniano wyżej. W niniejszym artykule rozwiejemy kilka mitów, które krążą w „fit świecie”.
Zostaw opinię