PRZEPIS: Orkiszowo-żytnie pierogi ruskie!
Każdy z was na pewno ma jakąś ulubioną potrawę. Moją są pierogi ruskie od mamy, a więc postanowiłam wyjść jej na przeciw i zrobić je w wersji bardziej fit.
Ciasto:
- Szklanka mąki orkiszowej
- Szklanka mąki żytniej typ 720
- 3/4 szklanki ciepłej wody
- Jajko
Ugniatamy mąkę z jajkiem powolutku dodając ciepłą wodę. Gdy będzie się ciasto zbyt mocno lepić podsypujemy żytnią mąka i ugniatamy dotąd, aż ciasto będzie mięciutkie i bez grudek . Im więcej ciepłej wody tym lepiej , bo ciasto będzie pulchniejsze.
Teraz musimy rozwałkować je na cienki placek i szklanką powycinać równe kółeczka.
Farsz :
- 200 g twarogu chudego
- 3 średniej wielkości ziemniaki
- Połowa cebuli
- 5 g oleju kokosowego
Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym. Gotujemy ziemniaki do miękkości i gdy będą już gotowe ubijamy je na gładkie puree. Dodajemy ser i cebulkę i znowu ubijamy na gładszą masę. Doprawiamy solą i pieprzem .
Później do kółeczka nakładamy łyżeczkę farszu i zalepiamy pieroga
A więc mamo, robię ci konkurencje , bój się :)
Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb
Użyj Kreatora SuplementacjiZobacz inne artykuły z kategorii Dieta i przepisy
Zobacz wszystkie artykułyMity na temat odchudzania
Na temat odchudzania, gubieniu tkanki tłuszczowej, utarty masy ciała, wszelkich innych jest mnóstwo informacji. Niekoniecznie prawdziwych i tych, którymi powinno się kierować podczas długofalowego procesu, o którym wspomniano wyżej. W niniejszym artykule rozwiejemy kilka mitów, które krążą w „fit świecie”.
Zostaw opinię