PRZEPIS: Spring rollsy z kurczakiem i orzechowym sosem
Brakuje Ci pomysłów na wykorzystanie piersi z kurczaka? Spróbuj wersji z orzechowym sosem w postaci spring rolls'ów! Ostrzegamy, że są przepyszne i... uzależniają!
Brakuje Ci pomysłów na wykorzystanie piersi z kurczaka? Z ryżem już nie smakuje tak, jak dawniej i po prostu się "przejadł"? Spróbuj wersji z orzechowym sosem w postaci spring rolls'ów! Ostrzegamy, że są przepyszne i... uzależniają!
Składniki:
- papier ryżowy (około 12-15 sztuk),
- 300g piersi z kurczaka,
- 3 marchewki,
- zielony ogórek,
- 1 czerwona papryka,
- rukola,
- mango,
- 2 łyżki masła orzechowego z nerkowców That's the Cashew Butter marki Sport Definition,
- 1 łyżka octu ryżowego,
- 2 łyżki wody,
- sól, pieprz,
- łyżka oleju kokosowego marki Intenson.
Wykonanie:
- Pierś z kurczaka kroimy w cienkie paski, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na oleju kokosowym na złoty kolor.
- Wszystkie warzywa tniemy w dość długie, cienkie paseczki.
- Masło orzechowe, wodę, ocet ryżowy oraz szczyptę soli mieszamy ze sobą tworząc sos.
- Papier ryżowy namaczamy w wodzie przez około 10 sekund, następnie na jego środek wykładamy porcję warzyw oraz kurczaka, zwijamy tworząc rulonik.
- Gotowe spring rollsy podajemy z sosem orzechowym. Zdrowe i szybkie danie jest gotowe.
Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb
Użyj Kreatora SuplementacjiZobacz inne artykuły z kategorii Dieta i przepisy
Zobacz wszystkie artykułyMity na temat odchudzania
Na temat odchudzania, gubieniu tkanki tłuszczowej, utarty masy ciała, wszelkich innych jest mnóstwo informacji. Niekoniecznie prawdziwych i tych, którymi powinno się kierować podczas długofalowego procesu, o którym wspomniano wyżej. W niniejszym artykule rozwiejemy kilka mitów, które krążą w „fit świecie”.
Zostaw opinię