PRZEPIS: Świąteczne pierniczki
Święta idą i zapewne większość z Was jest już na etapie robienia pierwszych wypieków na wigilijny stół! My nie pozostajemy w tyle i podsyłamy przepis na najlepsze świąteczne pierniczki w bodypakowej wersji! Potrzebujesz tylko kilku składników, wałek i foremki do wykrawania pierniczków.
Składniki:
- olej kokosowy – 70 g
- bio mąka pszenna – 250 g
- mąka kukurydziana - 200 g
- soda oczyszczona – 1 łyżeczka
- ksylitol – 80 g
- kakao – 1 łyżka
- przyprawa do piernika – 1 łyżka
- jaja – 2 szt.
- miód wielokwiatowy – 3 łyżki
- Flavour Drops o smaku marcepanowym
Sposób przygotowania:
Olej rozpuszczamy w garnku, a następnie zostawiamy do wystygnięcia. Do głębokiej miski wsypujemy mąki, sodę, ksylitol, kakao oraz przyprawę do piernika – dokładnie mieszamy. Wbijamy jajka, dodajemy olej kokosowy i miód i flavour dropsa.
Ciasto zagniatamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Zawijamy ciasto w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 25 minut. Ciasto rozwałkowujemy na płasko i foremkami wycinamy pierniczki.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 10 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone pierniki dekorujemy wedle uznania.
Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb
Użyj Kreatora SuplementacjiZobacz inne artykuły z kategorii Dieta i przepisy
Zobacz wszystkie artykułyMity na temat odchudzania
Na temat odchudzania, gubieniu tkanki tłuszczowej, utarty masy ciała, wszelkich innych jest mnóstwo informacji. Niekoniecznie prawdziwych i tych, którymi powinno się kierować podczas długofalowego procesu, o którym wspomniano wyżej. W niniejszym artykule rozwiejemy kilka mitów, które krążą w „fit świecie”.
Zostaw opinię