-20% NA WSZYSTKO*  KOD: CM20

PRZEPIS: Konfitura z czerwonej cebuli

Znudziły Ci się już zwykłe grille, do których dodatkiem w standardowym wydaniu jest keczup i musztarda? Mamy dla Ciebie pomysł jak je urozmaicić, poprzez dodatek inny niż zwykle. Tym razem łap przepis na konfiturę z czerwonej cebuli, która świetnie się sprawdzi w takich przypadkach.

Składniki:

  • 2 cebule czerwone
  • 2 łyżki octu winnego czerwonego lub octu balsamicznego
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki ksylitolu
  • ½ łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

1. Cebulę pokrój w talarki. Dopraw solą, ksylitolem i dolej octu. Zeszklij na oliwie na bardzo małym ogniu.
2. Przykryj i duś do momentu miękkości cebuli. Ilość ksylitolu można regulować w zależności od upodobać, ale trzeba pamiętać, że jest on słodszy niż cukier.
3. Odkryj garnek i podkręć trochę ogień, tak aby zredukować powstałą z gotowania wodę. Przełóż do słoika.
Taka konfitura jest świetnym urozmaiceniem potraw bazujących na przykład na grillowanym mięsie. Jest to fajny dodatek do burgerów i pizzy.

Izabela Mencel

Team Bodypak

regulations

Mogą Cię zainteresować wybrane produkty:

Intenson Erytrytol - 500g

22,99 PLN
Zobacz produkt

LiteFOOD Ksylitol - 500g

26,99 PLN
Zobacz produkt

BioTech Zero Sauce - 350ml

3,99 PLN
Zobacz produkt
Porównaj produkty
0
Usuń z porównania
Ukryj
Wyczyść
Dlaczego warto nam zaufać?
l s='Express shipping' mod='bpsocialproof'} Ekspresowa wysyłka
Bezpieczne zakupy SSL Bezpieczne zakupy SSL
Gratisy do każdego zamówienia Gratisy do każdego zamówienia
Atrakcyjny program lojalnościowy Atrakcyjny program lojalnościowy
Obserwuj nas na Instagramie #bodypak