PRZEPIS: Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Masz ochotę zjeść coś innego niż kurczak z ryżem? Mam dla Ciebie świetną alternatywę na śniadanie, obiad lub kolację, którą bez problemu przygotujesz w domu. Wystarczy tylko dopasować do siebie makro i mamy posiłek idealny.
PRZEPIS: Jajka faszerowane pastą z tuńczyka
Ten artykuł przeczytasz w 3 minuty
Spis treści

Masz ochotę zjeść coś innego niż kurczak z ryżem? Mam dla Ciebie świetną alternatywę na śniadanie, obiad lub kolację, którą bez problemu przygotujesz w domu. Wystarczy tylko dopasować do siebie makro i mamy posiłek idealny.

PRZEPIS: Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Składniki:

  • Jaja
  • paprykę chilli
  • pieprz, sól
  • marchew
  • por
  • cukinia
  • tuńczyk
  • brokuły
  • czosnek
  • śmietana
  • kucharek bez glutaminianu sodu 
  • kapusta pekińska

Sposób przygotowania:


1.Jaja ugotować na twardo.
2.Tuńczyka wymieszać ze śmietaną, rozdrobnionym czosnkiem i posiekaną chilli, dodać sól, pieprz, ugotowane żółtka i trochę pora.

PRZEPIS: Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

3. Jaja podzielić na pół. Wydrążyć środek, do połówek ugotowanych jaj (białek) dodać mieszankę tuńczykową.

PRZEPIS: Jajka faszerowane pastą z tuńczyka
4.Pokrojoną kapustę, cukinię, startą marchew, por podgotować na patelni z odrobiną wody i kucharkiem Osobno lub razem ugotować brokuły.
Warzywa ułożyć na talerzu.

PRZEPIS: Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

PRZEPIS BY: 

Żaneta Urbanek @jt_jeanett

Pasjonaci sportu i zdrowego stylu życia.

Zostaw opinię