By Patryk Osak
Dzisiaj coś dla tych którzy uważają iż przygotowanie domowych słodyczy zajmuje dużo czasu. Wersja high fat dla osób z dietą przeważające w tłuszcze. Czekoladki nadziewane masłem orzechowym, kokosem i czym jeszcze sobie zapragniecie (idealnie wychodzą nadziewane owocami bądź migdałami).
Składniki:
- 70g oleju kokosowego
- 20g kakao
- 12 tabletek słodziku
- opcjonalne nadzienie : masło orzechowe, wiórki kokosowe.
Sposób przygotowania:
Na małym gazie rozpuszczamy delikatnie olej z kakao. W osobnym kubku rozpuszczamy nasz słodzik po czym dodajemy go do całej masy. W tym momencie nasze boki foremki smarujemy czekoladą. W przypadku gdy robimy opcję nadziewaną samym orzechem bądź owocem ten etap jest zbędny, gdyż nasze nadzienie zalewamy w całości czekoladą.
Nadziane już czekoladki zalewamy w całości czekoladą i wstawiamy do zamrażalnika na około 15 – 20 minut. Po tym czasie są gotowe do wyciągnięcia i zjedzenia. Pamiętajcie iż łatwo mogą się rozpuszczać, dlatego warto je jeść świeżo po wyciągnięciu z lodówki. Nie polecam zabierać ich na dwór bo możemy mieć czekoladę w formie płynnej.
Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb