By Sylwia Pietrzak
Okres jesienno – zimowy to czas cynamony, jabłek, pierników, ciepłej herbaty i koca… Czas zmniejszonej aktywności, chandry i „podjadania”. Ale niekoniecznie! Niezłomni nadal w grze, siłownie pękają w szwach a na stronach mnóstwo fit przepisów i porad, jak zjeść i smacznie i zdrowo i na dodatek – z wyliczonym makro!
Tak jest i tutaj – a serwujemy tosty francuskie, idealne zarówno na śniadanie jak i kolację przy udziale przepysznej frużeliny o iście świątecznym smaku – jabłko i cynamon. Co najważniejsze, z dostępnych składników i szybkie w przygotowaniu. Porcja zawiera 4 tosty z frużeliną.
Składniki:
- Chleb tostowy pełnoziarnisty 4 kromki (90 g)
- 1 jajo M/L (70 g)
- Cukier waniliowy (5g)
- 6PAK Nutrition Yummy Fruits in Jelly 600g Frużelina - Apple Cinnamon – (ok. 65g)
- PAM
Przygotowanie
1. Jajko rozbełtać w miseczce na jak najbardziej płynną konsystencję dodając cukier waniliowy.
2. Chleb zamaczać z obu stron i rozkładać na patelni (spryskanej PAM’em).Można użyć oliwy
z oliwek, jednakże należy uwzględnić ją w podsumowaniu kalorii.
3. Smażyć z obu stron do zarumienienia.
4. Wyłożyć na talerz, posmarować frużeliną. Można dodać Skyr lub inny wysokobiałkowy jogurt, w celu zwiększenia ilości dostarczonego białka – co należy wliczyć w makroskładniki.
Kcal na porcję: 401
B: 16,1 g
W: 69,9 g
T: 9,3 g
Cholesterol : 252 g
Produkty, które mogą Cię zainteresować:
Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb