Jaglane gofry z frużeliną
Sezon na gofry to sezon otwarty.
Nigdy nie ma „złej” pory na ich serwowanie, a prostota wykorzystanych składników jak i wykonania przemawia za wdrożeniem ich w codzienne menu.
W tym przypadku przepis opiera się na mące jaglanej z dodatkiem odżywki białkowej 6PAK Nutrition oraz dodatkiem frużeliny brzoskwiniowej 6PAK Nutrition. Co do dodatków, inwencja twórcza. Migdały, orzechy, nasiona, owoce – według preferencji własnych.
Składniki:
- 70 gramów mąki jaglanej
- 15 gramów odżywki białkowej 6PAK Nutrition 80 Whey Protein
- 100-120 ml mleka 1,5%
- Jajo rozmiar M
- 10 gramów oliwy
Dodatek:
- 50 gramów - Frużelina 6PAK Fruits In Jelly 600g Brzoskwiniowa
Rekomendacja Bodypak dla Ciebie:
Wykonanie jest banalnie proste. Wszystkiego podstawowe składniki mieszamy na jednolitą masę, z wyłączeniem frużeliny. Na średniej mocy gofrownicy pieczemy pierwsze gofry, kolejne wg wyczucia, nieco krócej. Powłokę można spryskać PAM’em, ale jeżeli dodatkiem jest oliwa (jw.) nie powinno być to konieczne. Po upieczeniu, nakładamy frużelinę i/lub inne składniki.
Makro:
Kcal na porcję (porcja – 2 gofrty) – 532 kcal
B: 28,5 g
WW: 62,5 g
T: 20,8 g
Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb
Użyj Kreatora SuplementacjiZostaw opinię
Zobacz inne artykuły z kategorii Dieta i przepisy
Zobacz wszystkie artykułyMity na temat odchudzania
Na temat odchudzania, gubieniu tkanki tłuszczowej, utarty masy ciała, wszelkich innych jest mnóstwo informacji. Niekoniecznie prawdziwych i tych, którymi powinno się kierować podczas długofalowego procesu, o którym wspomniano wyżej. W niniejszym artykule rozwiejemy kilka mitów, które krążą w „fit świecie”.