PRZEPIS: Jesienny Marchewkowiec
Pogoda za oknem jesienna, więc często przychodzi ochota na coś dobrego. Ja postanowiłem wykorzystać marchewkę i zrobić pyszne ciacho w sam raz na deszczowe popołudnia!
Składniki na ciasto
- jaja M 2szt. – 110g
- marchew – 150g
- olej kokosowy – 45g
- mąka z płatków owsianych – 100g
- orzechy – 110g (nie uwzględnione te do dekoracji)
- rodzynki – 70g
- erytrol – 110g
- soda oczyszczona – 1 łyżeczka
- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
- cynamon – 1 łyżeczka
- przyprawa do piernika – 1 łyżeczka
Płatki owsiane mielimy na mąkę. Orzechy i rodzynki siekamy na drobno. Marchewkę obieramy i tarkujemy na dużych oczkach.
Wszystkie składniki umieszczamy w jednej dużej misce i mieszamy. Masę wylewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto w piekarniku trzymamy około 30 minut w temperaturze 175 stopni.
Składniki na polewę
- jogurt naturalny typu greckiego – 80g
- białko WPC – 20g
Białko blendujemy wraz z jogurtem i wylewamy na nasze ciasto.
Wartości odżywcze
Całość ma 1750 kcal
Białko – 68g
Tłuszcz – 139g
Węglowodany – 154g
1 kawałek 218 kcal w tym:
Białko – 8,5g
Tłuszcz – 17g
Węglowodany – 19g
Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb
Użyj Kreatora SuplementacjiZobacz inne artykuły z kategorii Dieta i przepisy
Zobacz wszystkie artykułyMity na temat odchudzania
Na temat odchudzania, gubieniu tkanki tłuszczowej, utarty masy ciała, wszelkich innych jest mnóstwo informacji. Niekoniecznie prawdziwych i tych, którymi powinno się kierować podczas długofalowego procesu, o którym wspomniano wyżej. W niniejszym artykule rozwiejemy kilka mitów, które krążą w „fit świecie”.
Zostaw opinię