-10% na całe zamówienie od 150 pln  KOD: APRIL10

PRZEPIS: Jesienny Marchewkowiec

Pogoda za oknem jesienna, więc często przychodzi ochota na coś dobrego. Ja postanowiłem wykorzystać marchewkę i zrobić pyszne ciacho w sam raz na deszczowe popołudnia!
PRZEPIS: Jesienny Marchewkowiec
Ten artykuł przeczytasz w 3 minuty
Spis treści

Pogoda za oknem jesienna, więc często przychodzi ochota na coś dobrego. Ja postanowiłem wykorzystać marchewkę i zrobić pyszne ciacho w sam raz na deszczowe popołudnia!

PRZEPIS: Jesienny Marchewkowiec

Składniki na ciasto

  • jaja M 2szt. – 110g
  • marchew – 150g
  • olej kokosowy – 45g
  • mąka z płatków owsianych – 100g
  • orzechy – 110g (nie uwzględnione te do dekoracji)
  • rodzynki – 70g
  • erytrol – 110g
  • soda oczyszczona – 1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
  • cynamon – 1 łyżeczka
  • przyprawa do piernika – 1 łyżeczka

Płatki owsiane mielimy na mąkę. Orzechy i rodzynki siekamy na drobno. Marchewkę obieramy i tarkujemy na dużych oczkach.

PRZEPIS: Jesienny Marchewkowiec


Wszystkie składniki umieszczamy w jednej dużej misce i mieszamy. Masę wylewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto w piekarniku trzymamy około 30 minut w temperaturze 175 stopni.

PRZEPIS: Jesienny Marchewkowiec

Składniki na polewę

  • jogurt naturalny typu greckiego – 80g
  • białko WPC – 20g

Białko blendujemy wraz z jogurtem i wylewamy na nasze ciasto.

PRZEPIS: Jesienny Marchewkowiec

Wartości odżywcze

Całość ma 1750 kcal

Białko – 68g
Tłuszcz – 139g
Węglowodany – 154g

1 kawałek 218 kcal w tym:
Białko – 8,5g
Tłuszcz – 17g
Węglowodany – 19g

PRZEPIS: Jesienny Marchewkowiec

Promotor BODYPAK - @patrykosak_al

Zostaw opinię