12% ZNIŻKI*  KOD: MIKO12

PRZEPIS: Podpłomyki z solą himalajską

Są takie skarby kuchni polskiej, które zdecydowania trzeba wypróbować w swojej własnej kuchni. Jednym z nich jest np podstawowa wersja podpłomyka, który można podawać z wszelkiego rodzaju pastami i farszami.

Składniki:

Sposób przygotowania:

Przesiej mąkę przez sitko do miski.
Dodaj soli. Wlewaj powoli wrzącą wodę i cały czas mieszaj łyżką.
Wszystkie składniki muszą połączyć się w masę. W trakcie mieszania masa zbierze z powierzchni miski całą mąkę i utworzy kulę. Zagniataj ją jeszcze parę minut rękoma, aż ciasto nie będzie się przyklejać do dłoni. Ciasto musi być gładkie i sprężyste.

Ciasto na podpłomyk powinno odstać chwilę pod przykryciem.
Po tym czasie uformuj z ciasta podłużny wałek i pokrój je na równe kawałki, a każdy z nich rozwałkuj cienko na podsypanym mąką blacie.

Placki bardzo cienko rozwałkowane upiecz na mocno rozgrzanej SUCHEJ patelni.
Od spodu na powierzchni placka muszą pojawić się brązowe przypalane kropki, wtedy trzeba odwrócić placek na drugą stronę i piec tyle samo.

Podajemy z dowolnymi dodatkami u mnie dwa połączone ze sobą a między nimi mięsny farsz i farsz z białego sera.

Izabela Mencel

Team Bodypak

regulations

Mogą Cię zainteresować wybrane produkty:

Intenson Sól Himalajska Różowa Drobna - 500g

3,49 PLN
Zobacz produkt

Sport Definition That’s the Cashew Butter Crunchy - 300g

38,09 PLN
Zobacz produkt

LiteFOOD Cooking Spray - 500 ml

29,99 PLN
Zobacz produkt
Porównaj produkty
0
Usuń z porównania
Ukryj
Wyczyść
Dlaczego warto nam zaufać?
l s='Express shipping' mod='bpsocialproof'} Ekspresowa wysyłka
Bezpieczne zakupy SSL Bezpieczne zakupy SSL
Gratisy do każdego zamówienia Gratisy do każdego zamówienia
Atrakcyjny program lojalnościowy Atrakcyjny program lojalnościowy
Obserwuj nas na Instagramie #bodypak