PRZEPIS: Gofry jaglane ze szpinakiem, ciecierzycą i jajkiem
Lubicie gofry, ale nie macie pomysłu na ich przygotowanie? Przychodzimy Wam zatem z pomocą i przedstawiamy przepis na jaglane gofry ze szpinakiem, ciecierzycą i jajkiem! Ostrzegamy - uzależniają! ;)
Składniki:
- 1/2 szklanki mąki jaglanej;
- 1/2 szklanki mleka sojowego;
- 1/3 szklanki oleju kokosowego Intenson w płynnej postaci + około 1 łyżka do pieczenia gofrów;
- 1 jajko do ciasta + 2 jajka jako dodatek do gofrów;
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia;
- około 1/2 szklanki ugotowanej ciecierzycy;
- 300g świeżych liści szpinaku;
- 2 ząbki czosnku;
- 1 łyżeczka kurkumy;
- sól, pieprz.
Wykonanie:
Do wysokiej miski lub dużego kubka wsypujemy mąkę, wlewamy mleko sojowe, olej kokosowy, dodajemy proszek do pieczenia, kurkumę oraz wbijamy jajko. Wszystko szybko miksujemy mikserem na jednolitą masę, po czym odstawiamy na około 5 minut. Następnie pieczemy gofry, smarując płyty gofrownicy niewielką ilością oleju kokosowego.
Rozgrzewamy patelnię z teflonową powłoką, wbijamy jajka i smażymy je do momentu, aż się zetną. Zdejmujemy je na talerz, następnie na patelnię dodajemy szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz oraz ciecierzycę. Wszystko smażymy przez około 4 minuty. Zdejmujemy z patelni, wykładamy na upieczone gofry, na wierzch kładziemy jajka. Pozwoli to dostarczyć trochę białka do organizmu.
Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb
Użyj Kreatora SuplementacjiZobacz inne artykuły z kategorii Dieta i przepisy
Zobacz wszystkie artykułyMity na temat odchudzania
Na temat odchudzania, gubieniu tkanki tłuszczowej, utarty masy ciała, wszelkich innych jest mnóstwo informacji. Niekoniecznie prawdziwych i tych, którymi powinno się kierować podczas długofalowego procesu, o którym wspomniano wyżej. W niniejszym artykule rozwiejemy kilka mitów, które krążą w „fit świecie”.
Zostaw opinię