-10% na całe zamówienie od 150 pln  KOD: APRIL10

PRZEPIS: Zupa paprykowa

Zupy są nie tylko skarbnicą witamin, ale również opcją, która nasyci nas na jakiś czas zatem warto się nimi zainteresować. W okresie kiedy mamy sporo warzyw sezonowych warto wykorzystać je w swoich przepisach.
PRZEPIS: Zupa paprykowa
Ten artykuł przeczytasz w 3 minuty
Spis treści

Zupy są nie tylko skarbnicą witamin, ale również opcją, która nasyci nas na jakiś czas zatem warto się nimi zainteresować. W okresie kiedy mamy sporo warzyw sezonowych warto wykorzystać je w swoich przepisach. My dzisiaj zrobiliśmy dla Was zupę paprykową. Idealna kompozycja smaku będzie idealna na dzisiejszy obiad z rodzinką.

PRZEPIS: Zupa paprykowa

Składniki

  • dwie papryki
  • pietruszka korzeń
  • marchew
  • lubczyk
  • por
  • pomidor
  • pół papryczki chilli bez gniazd nasiennych
  • dwa ząbki czosnku
  • bazylia świeża, papryka w proszku
  • sól, pieprz
  • jogurt naturalny, sos ostry od 6PAK Nutrition
  • 60 g makaronu kokardki

Sposób przygotowania

Z pietruszki, marchwi, pora, lubczyku i selera z dodatkiem przypraw ugotuj wywar. W między czasie wstaw paprykę i pomidora do piekarnika na 25 minut w temperaturze 200 stopni. Po wyciągnięciu warzyw z piekarnika obierz je ze skórki i zblenduj razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i bazylią. Do gotującego się wywaru dodaj zblendowane warzywa oraz łyżeczkę papryki słodkiej w proszku.
Wrzuć do zupy makaron i gotuj tyle ile powinien się gotować wg opakowania.
Zupę podawaj z kleksem jogurtu naturalnego i ostrym sosem od 6PAK Nutrition

Team BODYPAK.

Zostaw opinię