By Izabela Mencel
Zupy są nie tylko skarbnicą witamin, ale również opcją, która nasyci nas na jakiś czas zatem warto się nimi zainteresować. W okresie kiedy mamy sporo warzyw sezonowych warto wykorzystać je w swoich przepisach. My dzisiaj zrobiliśmy dla Was zupę paprykową. Idealna kompozycja smaku będzie idealna na dzisiejszy obiad z rodzinką.
Składniki
- dwie papryki
- pietruszka korzeń
- marchew
- lubczyk
- por
- pomidor
- pół papryczki chilli bez gniazd nasiennych
- dwa ząbki czosnku
- bazylia świeża, papryka w proszku
- sól, pieprz
- jogurt naturalny, sos ostry od 6PAK Nutrition
- 60 g makaronu kokardki
Sposób przygotowania
Z pietruszki, marchwi, pora, lubczyku i selera z dodatkiem przypraw ugotuj wywar. W między czasie wstaw paprykę i pomidora do piekarnika na 25 minut w temperaturze 200 stopni. Po wyciągnięciu warzyw z piekarnika obierz je ze skórki i zblenduj razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i bazylią. Do gotującego się wywaru dodaj zblendowane warzywa oraz łyżeczkę papryki słodkiej w proszku.
Wrzuć do zupy makaron i gotuj tyle ile powinien się gotować wg opakowania.
Zupę podawaj z kleksem jogurtu naturalnego i ostrym sosem od 6PAK Nutrition
Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb