Jesienne orkiszowe gofry

Śniadania rządzą się swoimi prawami. Owsianki, jaglanki, ryżanki… a może tym razem gofry? Ziarno orkiszu ma wyższą zawartość związków odżywczych (błonnika, witamin i minerałów) oraz substancji biologicznie czynnych o działaniu antyoksydacyjnym, dlatego warto urozmaicić dietę i wprowadzać zamiast mąki pszennej chociażby mąkę orkiszową. Ponadto Yummy Crunchy Cream to nowość, której nie można nie spróbować! Słodzony maltitolem, na bazie orzechów arachidowych – idealnie sprawdzi się do dań słodkich.
Poniżej przepis na jedną porcję o wartości około 397 kcal (bez migdałów). Do poniższego zestawienia można dodać skyr naturalny lub smakowy lub polewę z odzywki białkowej dla zwiększenia podaży białka.
Składniki:
- Mąka owsiana 50g
- Mleko 1,5% 90ml
- Proszek od pieczenia – jedna łyżeczka
- Yummy Crunchy Cream - 15 g
- Jajo kurze 66g
- Szczypta soli
Wszystkie składniki oprócz Yummy Crunchy Cream mieszamy na jednolitą masę za pomocą blendera. Smażymy na natłuszczonej powierzchni gofrownicy np. za pomocą PAMu. Można użyć oliwy z oliwek i przetrzeć powierzchnie ręcznikiem papierowym, jednakże należy wówczas uwzględnić ilość oliwy w podanej ilości kcal. Na wierzch dodajemy Yummy Crunchy Cream.
Zobacz także - 14 przepisów na pyszne koktajle
Makro w porcji (wartość przybliżona):
B: 21 g
W: 38,7 g
T: 16 g

Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb
Użyj Kreatora SuplementacjiZobacz inne artykuły z kategorii Dieta i przepisy
Zobacz wszystkie artykułyMity na temat odchudzania

Na temat odchudzania, gubieniu tkanki tłuszczowej, utarty masy ciała, wszelkich innych jest mnóstwo informacji. Niekoniecznie prawdziwych i tych, którymi powinno się kierować podczas długofalowego procesu, o którym wspomniano wyżej. W niniejszym artykule rozwiejemy kilka mitów, które krążą w „fit świecie”.
Zostaw opinię