By Sylwia Pietrzak
Zarówno na śniadanie, lunch, kolację oraz szybką przekąskę. Można je tworzyć z wielorakimi składnikami, mnożyć pomysły, wymieniać smaki. Jednakże aby kanapka nie była „sucha” i tzw. bezpłciowa, należy nadać jej smaku (tutaj zazwyczaj lądują wszelkiego rodzaju musztardy, majonezy, sosy na bazie cukru…). Dlatego poniżej, w przykładzie kanapek z wędliną i jajkiem, polecają się sosy 6pak. I nadają posiłkowi najlepszy smak w niewielkiej ilości kcal!
Porcja – 2 kanapki
- Dwie bułki graham – 148 g
- Wędlina chuda z piersi indyka – 37 g
- Jaja kurze 1sztuka – 71 g
- Sałata rzymska – 37 g
- Sos 6 pak (ilość dowolna, tutaj ok. 35-40 g) – użyty sos: Andulasian i BBQ.
Przygotowanie:
Składniki w kolejności dowolnej. Jajo wcześniej ugotowane, ścięte. Można również rozbić na patelni i podsmażyć.
Inne wersje mogą zawierać awokado, pierś z kurczaka, pomidora czy ogórka. Kwestia gustu, kombinacja dowolna.
Porcja, opisana powyżej jest bogata w białko i zapewnia uczucie sytości na bardzo długi czas!
Kcal na porcję: 540 kcal
B: 31,4 g
W: 84,9 g
T: 10,2 g
Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb