-15% na wszystkie BESTSELLERY  KOD: BEST15

PRZEPIS: Bezglutenowe spaghetti z kotlecikami drobiowymi

Nie macie pomysłu na obiad? Znudził Wam się już kurczak z ryżem? Mamy dla Was idealne rozwiązanie. Danie idealnie komponuje się w codziennym menu, świetnie smakuje, a do tego można wliczyć je w codzienne makro.
PRZEPIS: Bezglutenowe spaghetti z kotlecikami drobiowymi
Ten artykuł przeczytasz w 3 minuty
Spis treści

Nie macie pomysłu na obiad? Znudził Wam się już kurczak z ryżem? Mamy dla Was idealne rozwiązanie. Danie świetnie komponuje się w codziennym menu, świetnie smakuje, a do tego można wliczyć je w codzienne makro.

PRZEPIS: Bezglutenowe spaghetti z kotlecikami drobiowymi

Składniki (na 2 porcje):

  • 300 g mielonego mięsa drobiowego
  • 200 g makaronu spaghetti kukurydzianego (bezglutenowego)
  • sos Italian Bolognese Zero Calories
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1/2 łyżeczki papryki w proszku ostrej
  • 1/2 łyżeczki papryki w proszku słodkiej
  • sól, pieprz
  • świeże listki bazylii


Wykonanie:

1. Mięso wkładamy do miski, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, wbijamy jajko, wsypujemy kurkumę, papryki w proszku, zioła prowansalskie, sól i pieprz - wszystko dobrze wyrabiamy dłońmi. Następnie formujemy nieduże kuleczki, które wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i zapiekamy przez około 20 minut.

PRZEPIS: Bezglutenowe spaghetti z kotlecikami drobiowymi

2. W tym czasie gotujemy makaron (około 5-7 minut). Sos Italian Bolognese podgrzewamy na patelni.

3. Odsączamy makaron, wykładamy na talerz. Polewamy sosem bolognese, na wierzch kładziemy upieczone kotleciki. Wierzch posypujemy listkami bazylii. Gotowy posiłek pozwoli nam dostarczyć trochę niezbędnych składników odżywczych, jak białko czy węglowodany.

PRZEPIS: Bezglutenowe spaghetti z kotlecikami drobiowymi

Promotorka BODYPAK.

Zostaw opinię