PRZEPIS: Bezglutenowe spaghetti z kotlecikami drobiowymi
Nie macie pomysłu na obiad? Znudził Wam się już kurczak z ryżem? Mamy dla Was idealne rozwiązanie. Danie świetnie komponuje się w codziennym menu, świetnie smakuje, a do tego można wliczyć je w codzienne makro.
Składniki (na 2 porcje):
- 300 g mielonego mięsa drobiowego
- 200 g makaronu spaghetti kukurydzianego (bezglutenowego)
- sos Italian Bolognese Zero Calories
- 1 jajko
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 1/2 łyżeczki papryki w proszku ostrej
- 1/2 łyżeczki papryki w proszku słodkiej
- sól, pieprz
- świeże listki bazylii
Wykonanie:
1. Mięso wkładamy do miski, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, wbijamy jajko, wsypujemy kurkumę, papryki w proszku, zioła prowansalskie, sól i pieprz - wszystko dobrze wyrabiamy dłońmi. Następnie formujemy nieduże kuleczki, które wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i zapiekamy przez około 20 minut.
2. W tym czasie gotujemy makaron (około 5-7 minut). Sos Italian Bolognese podgrzewamy na patelni.
3. Odsączamy makaron, wykładamy na talerz. Polewamy sosem bolognese, na wierzch kładziemy upieczone kotleciki. Wierzch posypujemy listkami bazylii. Gotowy posiłek pozwoli nam dostarczyć trochę niezbędnych składników odżywczych, jak białko czy węglowodany.
Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb
Użyj Kreatora SuplementacjiZobacz inne artykuły z kategorii Dieta i przepisy
Zobacz wszystkie artykułyMity na temat odchudzania
Na temat odchudzania, gubieniu tkanki tłuszczowej, utarty masy ciała, wszelkich innych jest mnóstwo informacji. Niekoniecznie prawdziwych i tych, którymi powinno się kierować podczas długofalowego procesu, o którym wspomniano wyżej. W niniejszym artykule rozwiejemy kilka mitów, które krążą w „fit świecie”.
Zostaw opinię