BioTech Iso Whey Zero
Zapraszamy do zapoznania się z recenzją jednego z czołowych izolatów białka serwatkowego na rynku - Iso Whey Zero firmy Biotech ;)
Wielu ludzi uważa odżywki białkowe za zbędny oraz kosztowny produkt zawierający samą "chemię". Wszelkie wyjaśnienia, krótko mówiąc, odbijają się od ściany. Ja sama należałam do grona tych osób, chociaż swoją przygodę ze sportami siłowymi rozpoczęłam parę dobrych lat temu. Teraz? Nie wyobrażam sobie życia bez tego słodkiego dodatku do codziennego menu.
Ze względu na posiadaną nietolerancję laktozy stosuje izolaty, wśród których moim faworytem są te oferowane przez firmę BioTechUSA i chociaż smaków próbowałam wielu, to zwycięzcą okazał się smak Caffe Latte, na temat którego poniżej znajdziecie krótką recenzję. Na podium poza wymienionym znajdują się również: biała czekolada oraz kokos.
Na wstępnie parę istotnych informacji na temat samego produktu. Iso Whey Zero charakteryzuje się wysoką koncentracją białka - aż 21 g w porcji, zerową ilością tłuszczy trans, dodatku cukrów, laktozy oraz glutenu. Jest to najwyższej jakości, czysty izolat białka serwatki (WPI), uzyskiwany metodą CFM z dodatkiem oleju MCT, BCAA oraz lecytyny. Bazuje na surowcu znakomitej jakości - Native Whey Isolate i jest dostępny w następujących gramaturach: 25 g, 500 g, 908 g, 2270 g.
Do przygotowania jednej porcji potrzebujemy:
- miarka Iso Whey Zero - 25 g
- 200-250 ml wody lub mleka
- shaker
Sposób przygotowania
Do shakera wlewamy wodę lub mleko, następnie dodajemy miarkę odżywki białkowej i w zależności od rodzaju shakera mieszamy czy to poprzez potrząsanie, czy też tak jak ja, gdyż używam shakera elektrycznego Promixx poprzez włączenie urządzenia. Całość zajmuje nam zaledwie kilka chwil, po których możemy cieszyć się wspaniałym w smaku napojem.
Podsumowanie
Produkt zastępuje poranną kawę i tak jak ona posiada kofeinę. Co prawda nie w takiej ilości jak uwielbiany przez wszystkich napój (88 mg/porcja), lecz mnie to w zupełności wystarcza. Miarkę odżywki rozpuszczam w 250 ml wody, by uzyskany shake był odpowiednio słodki.
Smak: 10/10
Rozpuszczalność: 10/10
Konsystencja: zależy od ilości użytej do przygotowania wody lub mleka.
Według mnie dużą zaletą produktu jest możliwość rozpuszczenia go w gorącej wodzie, co w przypadku izolatów proponowanych przez inne, dostępne na rynku firmy, kończy się powstawaniem grudek czy też tzw. ścięciem białka.
Inne zastosowania Iso Whey Zero
Dodatek do ryżu (rozpuszczamy odżywkę w niewielkiej ilości wody za pomocą łyżeczki), przygotowywanie pancake'ów, naleśników lub ciast.
Z dodatkiem rozpuszczonego oleju kokosowego sprawdza się świetnie jako polewa - w szczególności smak czekoladowy.
Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb
Użyj Kreatora SuplementacjiZobacz inne artykuły z kategorii Recenzje suplementów
Zobacz wszystkie artykułyRecenzja - Milky Shake Whey
W tym tekście skupimy się stricte na białku znanej marki 6PAK Nutrition, a mianowicie Milky Shake Whey o gramaturze 1,8 kg. Marka 6PAK Nutrition została stworzona po to, aby efekty Twojego treningu utrzymywały się jak najdłużej.
Zostaw opinię