11% ZNIŻKI NA WSZYSTKO*  KOD: PPL11

PRZEPIS: Szakszuka z ruccolą i awokado

Brak pomysłów na śniadanie? A może po prostu chcesz zjeść coś ciekawszego niż zwykłą jajecznicę czy omlet? Przedstawiamy kultową szakszukę w bodypakowym wydaniu! Naszym zdaniem nie ma nic lepszego niż ciepłe poranne jedzenie. Co myślicie?

Składniki:

  • jajka (ilość wedle zapotrzebowania)
  • 2 pomidory 
  • papryka
  • ząbek czosnku 
  • ruccola 
  • przyprawa Mr. Bazylios od Ostrovit
  • olej rzepakowy w sprayu od Sport Definition 
  • połowa awokado 
  • sól 
  • pieprz
  • opcjonalnie grzanki

Sposób przygotowania:

Obierz pomidory ze skórki i pokrój je w małą kostkę. Można sparzyć je gorącą wodą, wtedy łatwiej odejdzie nam skórka. Pokrój paprykę w kostkę. Rozgrzej olej w sprayu na patelni. Rozsyp na patelni ruccolę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Dołóż pokrojone pomidorki i paprykę.

Pozwól aby się mocno zagrzały. Dopraw solą pieprzem i przyprawą z bazylią.

Wbij jaja i przykryj pokrywką. Doprowadź do ścięcia białek jaj i podaj z pokrojonym awokado oraz grzankami.

Izabela Mencel

Team Bodypak

regulations

Mogą Cię zainteresować wybrane produkty:

Activlab Fit Drink [Mango-Blackberry] - 250 ml

1,99 PLN
Zobacz produkt
Porównaj produkty
0
Usuń z porównania
Ukryj
Wyczyść
Dlaczego warto nam zaufać?
l s='Express shipping' mod='bpsocialproof'} Ekspresowa wysyłka
Bezpieczne zakupy SSL Bezpieczne zakupy SSL
Atrakcyjny program lojalnościowy Atrakcyjny program lojalnościowy
Obserwuj nas na Instagramie #bodypak