By Izabela Mencel
Sezon na kurki trwa, a więc wykorzystaliśmy je w naszej FIT kuchni Bodypak. Stworzyliśmy przepis na danie idealne, które może być w wersji low carb oraz high carb. Myślę, że w obecnym jesiennym okresie znajdzie ono sporo zwolenników i nie powstrzymacie się przed tym aby je zrobić, bo jest banalnie proste!
Składniki:
- pierś z kurczaka
- przyprawa do kurczaka
- Sport Definition olej rzepakowy w sprayu
- 200 g kurek
- cebula
- ząbek czosnku
- przyprawa UNS Mr Bazylios
- Sos ZERO 6PAK Sweet Chilli
- Warzywa na patelnię
- Makaron Konjak
Cebulkę i kurki pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni spryskanej olejem rzepakowym. Dodaj pokrojonego w kostke kurczaka obtoczonego przyprawą do kurczaka i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż całość z dodatkiem odrobiny wody, aby zbyt mocno się nie przypiekło. Dodaj do całość przyprawę Mr Bazylios.
Przygotuj drugą patelnię i również spryskaj ją olejem. Dodaj na nią warzywa na patelnię i duś do miękkości. Dodaj do warzyw sos ZERO i duś pod przykryciem jeszcze 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Makaron konjak wypłukaj i przyrządź wg przepisu na opakowaniu. Jeśli chcesz danie bardziej kaloryczne możesz użyć również zwykłego ryżu i danie również będzie smakowało bardzo dobrze. Kurczaka podawaj z kurkami, warzywami i makaronem konjac lub ryżem.
Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb