- Obecnie brak na stanie

Tauryna - właściwości, działanie, jak stosować
Tauryna jest aminokwasem niebiałkowym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Można spotkać ją powszechnie np. w napojach energetycznych, ponieważ do jej...
Obecnie brak na stanie.
Włączenie powiadomienia w tym miejscu nie jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na otrzymywanie newsletterów lub innych reklam drogą mailową. Jest to zgoda jedynie na wysłanie informacji o ponownej dostępności tego produktu.
Masz ustawione powiadomienie o obecności produktu. Kiedy produkt pojawi się w naszym magazynie zostaniesz powiadomiony na podany email.
Opis
Kai Greene był obiektem testów, przeprowadzonych przez naukowców MuscleMeds. Eksperymenty dotyczyły opracowania formuł suplementów. Po zakończeniu badań ujawniono mediom wyniki oraz dopuszczono produkt do sprzedaży. Rezultat eksperymentu był wielkim sukcesem, a przełomem okazało się zastosowanie (obecnie najważniejszego w kulturystyce) makroskładnika – proteiny.
WYSOKIEJ JAKOŚCI PROTEINY WOŁOWE POMOGŁA KAIOWI GREENE’OWI DOWALIĆ MIĘCHA I WYGRAĆ ARNOLD CLASSIC 2009!
Gdy naukowcy określili ilość spożywanych przez Kaia protein, doszli do wniosku, że kulturysta zrobił większe postępy, opierając swoją dietę na wołowinie, niż podczas przyjmowania białek serwatkowych i kazeiny. Kai osiągał znakomite przyrosty spożywając 2–3 kg wołowiny dziennie, jednak taka ilość czerwonego mięsa skutkowała rozstrojem żołądka. Niezadowalający był także poziom wchłanianego tłuszczu i cholesterolu, który przekraczał limit zakładany przez naukowców MuscleMeds. Eksperyment przyczynił się do powstania CARNIVOR, pierwszego na świecie izolatu białek wołowych, który stał się kluczowym czynnikiem przyrostu masy mięśniowej Kaia i na zawodach Arnold Classic pozwolił mu zgarnąć pierwsze miejsce.
Pierwszy na świecie izolat białek wołowych CARNIVOR jest o 350% bardziej skoncentrowany niż stek i znacznie bardziej skoncentrowany niż białko serwatkowe, przy czym nie zawiera ani grama tłuszczu czy cholesterolu!
CARNIVOR wykorzystuje najnowsze techniki ekstrakcji, hydrolizy i izolowania, dzięki czemu dostarcza mięśniom budującej mocy białek czerwonego mięsa z wyższym poziomem aminokwasów niż jakakolwiek proteina wykorzystująca serwatkę, soję, mleko czy jajka.
ANABOLICZNA TECHNOLOGIA RETENCJI AZOTU (ANRT) POWTÓRNIE WYKORZYSTUJE AMINOKWASY I MINIMALIZUJE WYDZIELANIE SIĘ AMONIAKU.
ANRT jest największym przełomem w suplementach budujących mięśnie. Podczas gdy proteiny są niezwykle ważne w procesie wzrostu mięśni, paradoksalnie mogą się okazać czynnikiem hamującym przyrosty. Działa tu prosty mechanizm: więcej protein oznacza większą produkcję amoniaku, który hamuje rozwój masy, jeśli nie jest odpowiednio neutralizowany. ANRT jest zaawansowaną technologią, stworzoną do neutralizowania amoniaku i ponownego wykorzystania aminokwasów w anabolicznych ścieżkach, tworzących mięśnie poprzez zwiększoną retencję azotu.
20 RAZY WIĘCEJ KREATYNY NIŻ W STEKU!
Jedną z zalet wołowiny jest wysoka zawartość kreatyny. Wołowina jest jednym z najlepszych naturalnych źródeł tego związku. Aby wznieść aktywację anabolizmu i wypełnienie komórek mięśniowych na wyższy poziom, każda porcja CARNIVOR dostarcza 20 razy więcej kreatyny niż stek, wypełniając twoje mięśnie eksplozją siły i wzrostu.
DODATEK BCAA DLA ZWIĘKSZENIA ANABOLIZMU I REDUKCJI KATABOLIZMU.
Aby jeszcze bardziej podnieść anaboliczną moc budowania mięśni, CARNIVOR zawiera ekstra dawkę BCAA (aminokwasów rozgałęzionych), która dodana do izolatu białek wołowych, pozytywnie wpływa na bilans azotowy, nasila syntezę protein, redukuje katabolizm i zmniejsza potreningowe zmęczenie.
* W zależności od wersji smakowej gramatury oraz wartości odżywcze mogą się lekko różnić.
Tabela składu
SKŁADNIKI AKTYWNE: | Carnivor (wanilia) | ||
Porcja: | 36,4g | ||
Ilość porcji w opakowaniu: | 28 | ||
Opakowanie: | 1019g | ||
Zawartość: | w porcji | zaw: | % RWS |
Kalorie | 120kcal | ||
Kalorie pochodzące z tłuszczu | 0kcal | ||
Tłuszcz całkowity | 0g | 0% | |
Tłuszcze nasycone | 0g | 0% | |
Tłuszcze trans | 0g | ||
Cholesterol | 0 mg | 0 | |
Węglowodany całkowite | 8g | 3% | |
Błonnik | 0g | 0% | |
Cukry | 0g | ||
Białko | 23g | 46% | |
Sód | 370mg | 15% | |
Składniki: CARNIVOR BPI - hydrolizowany izolat białka wołowego, monohydrat kreatyny, BCAA (leucyna, walina, izoleucyna), Anaboliczna Technologia Retencji Azotu: GKS (alfa-ketoglutaran glutaminy), OKG (alfa- ketoglutaran ornityny), AKG (alfa-ketoglutaran), KIC (alfa-ketoizokapronian), maltodekstryny, kakao, naturalne i sztuczne aromaty, sól, dwutlenek krzemu, acesulfam potasu i sukraloza. |
Uwagi
Suplement diety.
Nie może być stosowany jako zamiennik bądź substytut zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanego dziennego spożycia.
Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
Produktu nie należy podawać matkom karmiącym oraz kobietom w ciąży.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Opinie
Tauryna jest aminokwasem niebiałkowym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Można spotkać ją powszechnie np. w napojach energetycznych, ponieważ do jej...
Czy wiesz, że dostarczanie odpowiedniej ilości płynów ma kluczowe znaczenie dla Twojego ogólnego samopoczucia, wydolności i regeneracji? Czy masz pewność, że jako...
Na przestrzeni lat odpowiedź na pytanie "BCAA czy odżywka białkowa?" po treningu zmieniała się. Początkowo wiele osób trenujących sylwetkowo sięgało po aminokwasy...