Typy kolagenu – 1, 2 i 3. Zestawienie, jaki wybrać?
Kolagen to rodzaj białka, które odpowiada przede wszystkim za budowę tkanek w organizmie człowieka. Jego niedobór może wiązać się z gorszą kondycją skóry czy...
Opis
TARGROCH ORZECHY NERKOWCA – NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI PRODUKT W DOBREJ CENIE!
Starannie pozyskiwane orzechy nerkowca w dobrej cenie? Oczywiście! Charakteryzują się typowym dla siebie kształtem, ale i smakiem, który zachwyca podniebienia wielu osób. Dostarczają do organizmu znaczną ilość wartościowych mikroelementów o dobrej przyswajalności, co ma pozytywny wpływ na ogólne funkcjonowanie organizmu. Mogą być spożywane na surowo, prażone oraz solone. Polecamy!
SPRAWDZI SIĘ JAKO DODATEK DO DAŃ, SAŁATEK, ALE I W ROLI PRZEKĄSKI MIĘDZY POSIŁKAMI.
TARGROCH ORZECHY NERKOWCA – wyjątkowo smaczne, ale i bogate w witaminy i minerały orzechy, których zastosowanie w kuchni jest ograniczone jedynie Twoimi potrzebami bądź wiedzą kulinarną. Mogą być spożywane surowe w ramach doraźnej przekąski, ale i poddane soleniu i prażeniu celem wydobycia ich głębszego smaku oraz aromatu.
Warto po nie sięgnąć w kontekście niemal każdej diety. Sprzyjają urozmaiceniu jej założeń, ale i wzbogacają ją. Zawierają sporo wartości odżywczych, poczynając od witaminy B6 wspierającej układ nerwowy, poprzez cynk, fosfor, magnez oraz potas. Jest to zdecydowanie jedna ze smaczniejszych przekąsek bogata w proteiny oraz kwasy tłuszczowe.
NATURALNY PRODUKT WYSOKIEJ JAKOŚCI O WYJĄTKOWO UNIWERSALNYM CHARAKTERZE.
TARGROCH ORZECHY NERKOWCA - orzechy nerkowca można wykorzystać na wiele sposób, zarówno jako dodatek w daniach kuchni azjatyckiej, ale i do sałatek, ciast, puddingów, lodów, ciasteczek. Sprawdzą się zarówno w całości, jak i posiekane. Można z nich przygotować nawet masło orzechowe. Stanowią ciekawy dodatek do musli, owsianki oraz jogurtu.
TARGROCH ORZECHY NERKOWCA - SMACZNE I WARTOŚCIOWE KAŻDEGO DNIA!
Zalecane spożycie / sposób przygotowania
Zależne od zapotrzebowania.
Tabela składu
| Porcja: | 50 g |
| Opakowanie: | 500 |
| Masa netto: | 500.00 g |
| Wartość odżywcza / Informacja żywieniowa | ||
| na 50 g | % RWS* | |
| Wartość Energetyczna (energia) | 301 kcal | 15 % |
| Tłuszcz | 23.2 g | 33 % |
| - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4.6 g | 23 % |
| Węglowodany | 14.9 g | 6 % |
| - w tym cukry | 2.5 g | 3 % |
| Błonnik | 1.5 g | - |
| Białko | 7.7 g | 15 % |
| Sól | 0.02 g | < 1 % |
| Witaminy i składniki mineralne: * | - | - |
| - Magnez | 130 mg | - |
| Żelazo | 3 mg | - |
| Cynk | 2.8 mg | - |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia.
Uwagi
Suplement diety.
Nie może być stosowany jako zamiennik bądź substytut zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanego dziennego spożycia.
Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
Produktu nie należy podawać matkom karmiącym oraz kobietom w ciąży.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Opinie
Kolagen to rodzaj białka, które odpowiada przede wszystkim za budowę tkanek w organizmie człowieka. Jego niedobór może wiązać się z gorszą kondycją skóry czy...
Wraz z wiekiem nasza skóra traci na jędrności i estetycznym wyglądzie. Jest to związane z wieloma czynnikami, które nie zawsze są zależne od nas. Na szczęście możemy...
Maślan sodu to jeden z najważniejszych składników wspierających zdrowie układu pokarmowego. Pomaga w regeneracji błony śluzowej jelit, łagodzi stany zapalne i wspiera...