Kolagen morski – czym się charakteryzuje i różni od wołowego czy wieprzowego?
Kolagen to jedno z najważniejszych białek w ludzkim organizmie. Nic więc dziwnego, że coraz więcej osób prowadzących zdrowy tryb życia sięga po suplementy z kolagenem,...
Opis
Intenson Erytrytol to słodzik naturalnego pochodzenia o bardzo niskiej kaloryczności. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i z powodzeniem można go wykorzystać do pieczenia i gotowania, co ograniczy spożycie białego cukru.
Zalecane spożycie / sposób przygotowania
Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Należy pamiętać, że nie jest on tak słodki jak tradycyjny cukier i osiąga około 75% jego słodyczy.
Tabela składu
Zawiera substancję słodzącą.
| Porcja: | 100 g |
| Masa netto: | 500.00 g |
| Wartość odżywcza / Informacja żywieniowa | ||
| na 100 g | % RWS* | |
| Wartość Energetyczna (energia) | 0 kJ / 0 kcal | - |
| Tłuszcz | 0 g | - |
| - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | - |
| Węglowodany | 99 g | - |
| - w tym cukry | 0 g | - |
| - w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) | 99 g | - |
| - w tym skrobia | 0 g | - |
| Białko | 0 g | - |
| Sól | 0 g | - |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia.
Składniki: 100% substancja słodząca - erytrytol.
Zawiera poliole, spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Uwagi
Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od światła.
Opinie
Kolagen to jedno z najważniejszych białek w ludzkim organizmie. Nic więc dziwnego, że coraz więcej osób prowadzących zdrowy tryb życia sięga po suplementy z kolagenem,...
Kolagen to rodzaj białka, które odpowiada przede wszystkim za budowę tkanek w organizmie człowieka. Jego niedobór może wiązać się z gorszą kondycją skóry czy...
Wraz z wiekiem nasza skóra traci na jędrności i estetycznym wyglądzie. Jest to związane z wieloma czynnikami, które nie zawsze są zależne od nas. Na szczęście możemy...