Proponowane produkty
Proponowane kategorie
Proponowani producenci
Przeczytaj na blogu
Proponowane kategorie
Proponowani producenci
Proponowane produkty
Przeczytaj na blogu
0
Diet Food Super Erytrytol - 500g
Naturalne pochodzenie roślinne jest jedną z wielu jego zalet. Zarówno kaloryczność, jak i indeks glikemiczny erytrytolu bliski jest zeru! Otrzymywany jest z kukurydzy z wykorzystaniem drożdży.
In Stock7Nutrition Erytrytol - światowej klasy produkt, którego skład został oparty o 100% erytrytol. Wykazuje on podobny stopień słodkości względem białego cukru.
In StockMasz dość klasycznego cukru i poszukujesz jego zamiennika? Maltitol jest tym czego potrzebujesz, pozyskiwany jest z roślin, a jego smak i poziom słodkości jest zbliżona do cukru wrzecionowego. Posiada niski indeks glikemiczny (IG=35) i może być stosowany przez diabetyków.
In StockDiet Food Organic Coconut Sugar - Organiczny cukier kokosowy - 400g
Cukier kokosowy stanowi doskonały dodatek do ulubionych wypieków, jak również wzbogaca smak kaw. Znajduje szczególne zastosowanie w kuchni azjatyckiej i jest znakomitym dodatkiem ostrych i słodko-kwaśnych dań tamtego regionu. Ze względu na porównywalny z cukrem białym poziom słodkości, cukier kokosowy jest dużo lepszym dodatkiem słodzącym fit desery, a...
In StockDiet-Food Bio Ksylitol - ekologicznego pochodzenia ksylitol, naturalny słodzik wysokiej jakości. Jego sproszkowana forma zdecydowanie ułatwia jego zastosowanie w kuchni, jak i podczas codziennego funkcjonowania.
In Stock7Nutrition Erytrytol - światowej klasy produkt, którego skład został oparty o 100% erytrytol. Wykazuje on podobny stopień słodkości względem białego cukru.
In StockDiet-Food Bio Ksylitol - ekologicznego pochodzenia ksylitol, naturalny słodzik wysokiej jakości. Jego sproszkowana forma zdecydowanie ułatwia jego zastosowanie w kuchni, jak i podczas codziennego funkcjonowania.
In StockDiet Food Organic Coconut Sugar - Organiczny cukier kokosowy - 400g
Cukier kokosowy stanowi doskonały dodatek do ulubionych wypieków, jak również wzbogaca smak kaw. Znajduje szczególne zastosowanie w kuchni azjatyckiej i jest znakomitym dodatkiem ostrych i słodko-kwaśnych dań tamtego regionu. Ze względu na porównywalny z cukrem białym poziom słodkości, cukier kokosowy jest dużo lepszym dodatkiem słodzącym fit desery, a...
In StockDiet Food Super Erytrytol - 500g
Naturalne pochodzenie roślinne jest jedną z wielu jego zalet. Zarówno kaloryczność, jak i indeks glikemiczny erytrytolu bliski jest zeru! Otrzymywany jest z kukurydzy z wykorzystaniem drożdży.
In StockIntenson Maltitol – jest to substancja słodząca naturalnego pochodzenia, której słodkość, jak i barwa stoją na podobnym poziomie, co klasycznego cukru.
In StockMasz dość klasycznego cukru i poszukujesz jego zamiennika? Maltitol jest tym czego potrzebujesz, pozyskiwany jest z roślin, a jego smak i poziom słodkości jest zbliżona do cukru wrzecionowego. Posiada niski indeks glikemiczny (IG=35) i może być stosowany przez diabetyków.
In StockDieta i jej kaloryczność jest problemem dla większości osób dbających o formę lub będących w trakcie odchudzania się. Istnieje jednak wiele sposobów na jej ograniczenie, np. poprzez zmniejszenie ilości cukru. Stanowi on źródło zbędnych kalorii, warto zatem sięgnąć po słodziki (większość z nich charakteryzuje się naturalnym pochodzeniem).
Najbardziej popularnymi substancjami słodzącymi jest erytrytol oraz ksylitol. To naturalny zamienniki tradycyjnego cukru. Charakteryzuje się niemal identycznym smakiem i aromatem. Ponadto odznacza się dwukrotnie niższą kalorycznością oraz bardzo niskim indeksem glikemicznym (IG=9), co pozwala na jego stosowanie nawet osobom cierpiącym na cukrzycę. Warto podkreślić, że to wszystko osiągniemy przy zachowaniu podobnego poziomu słodkości. Ksylitol pozyskiwany jest z kory buku lub brzozy (stąd jego inna nazwa „cukru brzozowego”).
Oferta naszego sklepu jest znacznie szersza, znajdziesz w nim słodziki zarówno naturalnego pochodzenia, jak i syntetyczne, których walory także stoją na wysokim poziomie. Pozwalają one ograniczyć ilość spożywanego białego cukru oraz ograniczyć zbędne kalorie, jakich są one źródłem. Mogą być stosowane jako dodatek do deserów, ciast oraz napojów, chociaż wiele zależy od konkretnej substancji słodzącej. Polecamy!