- Obecnie brak na stanie

Tauryna - właściwości, działanie, jak stosować
Tauryna jest aminokwasem niebiałkowym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Można spotkać ją powszechnie np. w napojach energetycznych, ponieważ do jej...
Obecnie brak na stanie.
Włączenie powiadomienia w tym miejscu nie jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na otrzymywanie newsletterów lub innych reklam drogą mailową. Jest to zgoda jedynie na wysłanie informacji o ponownej dostępności tego produktu.
Masz ustawione powiadomienie o obecności produktu. Kiedy produkt pojawi się w naszym magazynie zostaniesz powiadomiony na podany email.
Zalecane spożycie / sposób przygotowania
Nagrzej piekarnik do 180 st. C. Wymieszaj 1 porcję (75 g = 4 czubate łyżki stołowe) proszku z 60 ml wody = 6 łyżek stołowych wody i 10 g = 1 łyżkę stołową oleju słonecznikowego, do uzyskania gładkiej konsystencji. Piecz przez 14 minut w foremkach do muffinów, następnie wyciągnij z piekarnika i odstaw na 10 minut. Ta ilość wystarcza na 3 muffiny. Można przygotować również z tłuszczem kokosowym lub masłem.
Tabela składu
Zawiera substancję słodzącą.
Porcja: | 75 g |
Ilość porcji w opakowaniu: | 10 |
Opakowanie: | 750 |
Masa netto: | 750.00 g |
Wartość odżywcza / Informacja żywieniowa | ||
na 100 g | % RWS* | |
Wartość Energetyczna (energia) | 1878 kJ / 449 kcal | - |
Tłuszcz | 22 g | - |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 13 g | - |
Węglowodany | 46 g | - |
- w tym cukry | 14 g | - |
Białko | 22 g | - |
Sól | 1.4 g | - |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia.
Składniki: wiórki białej czekolady [tłuszcz kakaowy, pełnotłuste mleko w proszku, mleko w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator (lecytyny soja), aromaty], pełnotłuste mleko w proszku, mąka ryżowa, hydrolizowane białko 6,8 %, całe jajo w proszku, koncentrat białka serwatki (mleko) 3,5 %, izolat białka serwatki (mleko) 1,1 %, aromaty, proszek do pieczenia [substancje spulchniające (węglany sodu, difosforany), skrobia kukurydziana], błonnik bambusowy, substancja spulchniająca (węglany sodu), substancja słodząca (sukraloza).
Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym mleko, jaja, soję, orzeszki ziemne, skorupiaki, ryby, inne mięczaki, dwutlenek siarki i orzechy.
Uwagi
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Opinie
Tauryna jest aminokwasem niebiałkowym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Można spotkać ją powszechnie np. w napojach energetycznych, ponieważ do jej...
Czy wiesz, że dostarczanie odpowiedniej ilości płynów ma kluczowe znaczenie dla Twojego ogólnego samopoczucia, wydolności i regeneracji? Czy masz pewność, że jako...
Na przestrzeni lat odpowiedź na pytanie "BCAA czy odżywka białkowa?" po treningu zmieniała się. Początkowo wiele osób trenujących sylwetkowo sięgało po aminokwasy...