Endomorfik - charakterystyczne cechy sylwetki, dieta, trening i suplementacja
Endomorficy, jak również mezomorficy oraz ektomorficy, stanowią jedną z trzech głównych kategorii budowy ciała. Charakteryzują się oni tendencją do szybkiego...
Opis Diet Food Organic Almond Flour - Bio mąka migdałowa - 250g
Wysokiej jakości organiczna mąka migdałowa o przyjemnym, lekko słodkawym posmaku! Charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością białka (na poziomie 22%). Idealnie sprawdzi się no, jako zagęszczacz do zup i sosów, panierka bądź posypka do potraw i deserów, a nawet składnik wypiekanych ciast oraz pieczywa!
Diet Food Bio Mąka Migdałowa – produkowana jest ze specjalnie wyselekcjonowanych migdałów, które są poddane procesowi blanszowania, następnie suszone i sproszkowane. Dzięki takim zabiegom nie traci nic na wartość odżywczej. Migdały stanowią bogate źródło wielu witamin oraz minerałów, między innymi: witaminy B1, E, PP, magnezu oraz potasu. Przyczynia się nie tylko do wsparcia układu odpornościowego, natomiast zawartość silnych antyoksydantów (np. witaminy E) ogranicza aktywność wolnych rodników.
Mąka migdałowa doskonale sprawdza się jako:
- zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli mlecznych lub owocowych
- panierka lub posypka do potraw i deserów
- dodatek do musli
- może być spożywana przez diabetyków, wegetarian i wegan
- składnik do wypieku ciast, ciasteczek czy pieczywa
DIET FOOD BIO MĄKA MIGDAŁOWA – POSTAW NA NATURALNE PRODUKTY!
Zależnie od indywidualnych potrzeb.
Uwagi
Suplement diety.
Nie może być stosowany jako zamiennik bądź substytut zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanego dziennego spożycia.
Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
Produktu nie należy podawać matkom karmiącym oraz kobietom w ciąży.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Tabela składu
SKŁADNIKI AKTYWNE: | Bio Mąka Migdałowa | |
Opakowanie: | 250g | |
Makroskładniki: | Zawartość w 100g: | |
Wartość energetyczna | 2544kJ/616kcal | |
Tłuszcz | 54g | |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,9g | |
Węglowodany | 5,4g | |
- w tym cukry | 4,8g | |
Białko | 22g | |
Sól | 0g | |
Składniki: 100% bio mąka migdałowa. Produkt może zawierać soję, pszenicę, orzechy oraz gluten. |
Obecnie brak na stanie.
Włączenie powiadomienia w tym miejscu nie jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na otrzymywanie newsletterów lub innych reklam drogą mailową. Jest to zgoda jedynie na wysłanie informacji o ponownej dostępności tego produktu.
Masz ustawione powiadomienie o obecności produktu. Kiedy produkt pojawi się w naszym magazynie zostaniesz powiadomiony na podany email.
Gwarancja Trusted Shops do kwoty 10 000 PLN
Otrzymasz zakupiony produkt albo zwrot pieniędzy
Realizacja zamówienia w ciągu 24h
Gratisy do każdego zamówienia od 49 PLN
Kup Teraz,
Zapłać za 30 Dni
Infolinia
Porady na e-mail
porady@bodypak.pl
Szybki kontakt
Endomorficy, jak również mezomorficy oraz ektomorficy, stanowią jedną z trzech głównych kategorii budowy ciała. Charakteryzują się oni tendencją do szybkiego...
Betaina to pochodna glicyny - najprostszego aminokwasu białkowego. Jest niezbędna do prawidłowego metabolizmu homocysteiny. To od niej zależy ilość kwasu solnego w...
Mezomorfik to jedna z trzech podstawowych "typologii" budowy ciała, obok ektomorfika oraz endomorfika. W niniejszym artykule przedstawię dokładną charakterystykę...
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane