Dieta na zdrowe jelita – co jeść, aby wspierać mikrobiotę?
Jelita potrafią być cichym centrum dowodzenia: wpływają na energię, odporność, samopoczucie, a nawet na to, jak Twoje ciało regeneruje się po treningu. Gdy mikrobiota...
Opis
TARGROCH OLEJ KOKOSOWY NIERAFINOWANY EXTRA – POSTAW NA NATURĘ!
Poszukujesz alternatywy dla masła i margaryny w ich podstawowych zastosowaniach? Nie ma problemu. Podoba Ci się typowy dla oleju kokosowego posmak i aromat? Doskonale się składa, oferowany produkt występuje w swojej naturalnej postaci - nie został poddany procesom rafinacji, co z pewnością przypadnie Ci do gustu. Polecamy!
WARTOŚCIOWY TŁUSZCZ W TWOJEJ DIECIE KAŻDEGO DNIA.
TARGROCH OLEJ KOKOSOWY NIERAFINOWANY EXTRA – światowej klasy olej kokosowy "extra virgin" ( z pierwszego tłoczenia). Dzięki zachowaniu niskiej temperatury procesu zachowuje on pełną naturalną koncentrację nasyconych kwasów tłuszczowych, co przekłada się na fakt, że sprawdza się podczas przyrządzania potraw na zimno. Jego wyjątkowy, delikatny aromat podkreśla wyjątkowe walory przygotowanych dań.
Sprawdzi się również podczas pieczenia będąc zamiennikiem dla masła i margaryny podczas domowych wypieków. Nic nie stoi na przeszkodzie, by wykorzystać go także w trakcie gotowania - szczególnie podczas przygotowywania orientalnych potraw, bowiem nadaje im pewną charakterystyczną nutkę smakową, za którą wielu przepada.
SKŁAD WOLNY JEST OD PRZYPADKOWYCH DODATKÓW I WYPEŁNIACZY.
TARGROCH OLEJ KOKOSOWY NIERAFINOWANY EXTRA - zdecydowanie jest to godny polecenia produkt skierowany do wymagających osób, które dobrze czują się w kuchni i nie wstydzą się tego. Charakteryzuje się dużą uniwersalnością w zastosowaniach kuchennych, dzięki czemu umożliwia ograniczenie wykorzystania masła czy margaryny.
TARGROCH OLEJ KOKOSOWY NIERAFINOWANY EXTRA - NAJWYŻSZA JAKOŚĆ GODNA ZAUFANIA I ZDROWA ŻYWNOŚĆ!
Zalecane spożycie / sposób przygotowania
Do smarowania pieczywa w zastępstwie masła, może być używany w procesie pieczenia, doskonały do smażenia w wysokich temperaturach. Olej kokosowy wykorzystywany jest również w kosmetyce, jako produkt do pielęgnacji skóry oraz włosów.
Tabela składu
| Porcja: | 100 g |
| Masa netto: | 0.00 g |
| Wartość odżywcza / Informacja żywieniowa | ||
| na 100 g | % RWS* | |
| Wartość Energetyczna (energia) | 3700kJ / 900kcal | - |
| Tłuszcz | > 98 g | - |
| - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 93.5 g | - |
| - w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 2 g | - |
| Węglowodany | < 0.1 g | - |
| - w tym cukry | < 0.1 g | - |
| Błonnik | <0.5 g | - |
| Białko | 0.3 g | - |
| - w tym kwasy tłuszczowe omega-3 | 7 g | - |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia.
Uwagi
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Olej kokosowy ma postać stałą do temperatury 25 ºC, powyżej której zmienia stan skupienia na płynny. Wielokrotne zmiany stanu skupienia nie wpływają na wartość odżywczą i jakość oleju.
Opinie
Jelita potrafią być cichym centrum dowodzenia: wpływają na energię, odporność, samopoczucie, a nawet na to, jak Twoje ciało regeneruje się po treningu. Gdy mikrobiota...
Kolagen morski i wołowy różnią się źródłem pochodzenia, lecz działają w bardzo podobny sposób — wspierają regenerację tkanek, kondycję skóry, stawów i układu ruchu. W...
Dobór odpowiedniego białka ma ogromne znaczenie dla kobiet prowadzących aktywny styl życia, szczególnie wtedy, gdy zależy im na budowie mięśni. Wsparcie trawienia i...