- Obecnie brak na stanie
Obecnie brak na stanie.
Włączenie powiadomienia w tym miejscu nie jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na otrzymywanie newsletterów lub innych reklam drogą mailową. Jest to zgoda jedynie na wysłanie informacji o ponownej dostępności tego produktu.
Masz ustawione powiadomienie o obecności produktu. Kiedy produkt pojawi się w naszym magazynie zostaniesz powiadomiony na podany email.
Opis
Znakomita mąka gryczana (inaczej tatarczana) o znakomitych walorach organoleptycznych! Produkowana jest ze specjalnie wyselekcjonowanych ziaren gryki, które poddawane są mieleniu. Charakteryzuje się ciekawym lekko podpalanym smakiem. Najwyższa jakość!
Targroch Mąka Gryczana – wysokiej jakości mąka produkowana poprzez mielenie gryki co przekłada się na jej charakterystyczny (lekko podpalany) smak. Każda porcja dostarcza konkretną ilość białka roślinnego oraz błonnika pokarmowego. Wykorzystywana jest podczas wyrabiania makaronów i naleśników i stanowi bardzo dobrą alternatywę dla klasycznej mąki. Czasem stosuje się jej domieszki i miesza z mąką pszenną by ograniczyć bardzo dużą kruchość wypiekanych z niej ciast i innych wypieków. Stanowi bardzo dobry wybór dla osób ograniczających gluten w swojej diecie. Warto wspomnieć, że dodanie mąki gryczanej do chleba pozwoli na wzmocnienie jego smaku.
TARGROCH MĄKA GRYCZANA – NATURALNY WYBÓR WYMAGAJĄCYCH!
Zalecane spożycie / sposób przygotowania
Spożywać według indywidualnego zapotrzebowania.
Tabela składu
| Porcja: | 50 g |
| Opakowanie: | 5000 g |
| Masa netto: | 5000.00 g |
| Wartość odżywcza / Informacja żywieniowa | ||
| na 50 g | % RWS* | |
| Wartość Energetyczna (energia) | 704kJ / 168kcal | - |
| Tłuszcz | 1.6 g | - |
| - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0.3 g | - |
| Węglowodany | 34.7 g | - |
| - w tym cukry | 0.4 g | - |
| Błonnik | 3 g | - |
| Białko | 6.3 g | - |
| Sól | <0.01 g | - |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia.
Opinie
Jelita potrafią być cichym centrum dowodzenia: wpływają na energię, odporność, samopoczucie, a nawet na to, jak Twoje ciało regeneruje się po treningu. Gdy mikrobiota...
Kolagen morski i wołowy różnią się źródłem pochodzenia, lecz działają w bardzo podobny sposób — wspierają regenerację tkanek, kondycję skóry, stawów i układu ruchu. W...
Dobór odpowiedniego białka ma ogromne znaczenie dla kobiet prowadzących aktywny styl życia, szczególnie wtedy, gdy zależy im na budowie mięśni. Wsparcie trawienia i...