PRZEPIS: Daktylowe batoniki białkowe
Przekąska na szybko? Brakuje Ci energii? Zrób proteinowe batoniki, które świetnie sprawdzają się do wzięcia w trasę lub uzupełnienia straconej mocy! Potrzeba Ci tylko kilku składników, aby zaskoczyć swoich znajomych i rodzinę!
Składniki na daktylowe batoniki białkowe
- 1 1/2 szklanki mleka sojowego (lub innego roślinnego, np. migdałowego, ryżowego)
- 2 szklanki daktyli suszonych bez pestek
- 2 miarki białka serwatkowego Sport Definition o smaku lodów waniliowych lub kokosowym
- około 1 1/2 szklanki ekspandowanej kaszy jaglanej
- około 1 1/2 szklanki ekspanodawej gryki
Wykonanie - daktylowe batoniki białkowe
1. Mleko wlewamy do garnuszka, dodajemy białko.
2. Mieszamy ze sobą za pomocą rózgi kuchennej.
3. Do mleka dodajemy daktyle, odstawiamy na około 20 minut, aby namiękły.
4. Następnie wszystko miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy ekspandowane zboża, mieszamy i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównujemy masę, a następnie wkładamy ją do lodówki na około 1 godzinę, aby się zestaliła.
5. Kroimy masę na prostokątne batoniki. Jest to bardzo dobry sposób na suplementację naszej diety.
Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb
Użyj Kreatora SuplementacjiZobacz inne artykuły z kategorii Dieta i przepisy
Zobacz wszystkie artykułyMity na temat odchudzania
Na temat odchudzania, gubieniu tkanki tłuszczowej, utarty masy ciała, wszelkich innych jest mnóstwo informacji. Niekoniecznie prawdziwych i tych, którymi powinno się kierować podczas długofalowego procesu, o którym wspomniano wyżej. W niniejszym artykule rozwiejemy kilka mitów, które krążą w „fit świecie”.
Zostaw opinię