12% ZNIŻKI OD 100ZŁ  KOD: CARDIO12
LiteFOOD Makaron Konjac Spinach 300g - Spaghetti
  • Ref: LIF/107
LiteFOOD Makaron Konjac Spinach 300g - Spaghetti Powiększ

LiteFOOD Makaron Konjac Spinach 300g - Spaghetti

  • Ref: LIF/107

LiteFOOD Makaron Konjac Spinach 300g - Spaghetti

8,56 PLN
MarkaLiteFOOD
Opakowanie300 g

Brak w magazynie.

12% NA WSZYSTKO* Z KODEM CARDIO12

*na zakupy powyżej 100zł

Dostawa już od 8,99 PLN

Sprawdź koszty wysyłki

30-dniowe prawo zwrotu

 

Opinie (0) o LiteFOOD Makaron Konjac Spinach 300g - Spaghetti

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Opis LiteFOOD Makaron Konjac Spinach 300g - Spaghetti

Opis

  • MAKARON KONJAC Z DODATKIEM MĄKI SZPINAKOWEJ
  • W TYPIE SPAGHETTI, CZYLI DŁUGIEGO, CIENKIEGO MAKARONU
  • 100 G TEGO MAKARONU TO TYLKO 12,5 KCAL
  • IDEALNIE WPISUJE SIĘ W DIETĘ WEGETARIAŃSKĄ, WEGAŃSKĄ, NISKOWĘGLOWODANOWĄ I REDUKCYJNĄ
  • MAKARON KONJAC SMAK I AROMAT PRZEJMUJE OD SKŁADNIKÓW Z KTÓRYMI JEST PRZYRZĄDZANY
  • GLUKOMANNAN JEST CENNYM ŹRÓDŁEM BŁONNIKA POKARMOWEGO

LiteFOOD Makaron Konjac Spinach Spaghetti to makaron powstały na bazie mąki konjac i mąki szpinakowej w typie spaghetti, czyli długiego, cienkiego makaronu. 

Glukomannan – co to takiego?

Konjac (Amorphophallus konjac) to wieloletnia roślina, która rośnie w subtropikalnych regionach Azji Południowo-Wschodniej i Afryki. Glukomannan Konjac, polisacharyd wytwarzany z bulw A. konjac, jest szeroko stosowany w różnych produktach spożywczych i suplementach diety ze względu na swoje unikalne właściwości fizyczne i chemiczne. Składa się on z d-glukozy i d-mannozy. Ze względu na swoją chłonność wody, bezpieczeństwo i stabilność wykazano, że glukomannan jest cennym źródłem hydrokoloidalnego błonnika pokarmowego.

Czy błonnik pokarmowy jest ważny?

Oczywiście, że tak. Błonnik pokarmowy to klasa wszechobecnych polisacharydów, które są szeroko rozpowszechnione w żywności. Rozpuszczalny błonnik pokarmowy zwiększa lepkość trawienia, zmniejsza szybkość opróżniania żołądka i wpływa na napęd spowodowany perystaltyką jelita cienkiego.

Glukomannan – właściwości

Ze względu na zawartość błonnika, warto zainteresować się produktami wytworzonymi z Amorphophallus konjac z uwagi na ich właściwości. Stwierdzono, że glukomannan pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi, przy czym korzystne działanie występuje w przypadku spoży­wania 4 g glukomannanu dziennie. Dodatkowo w ramach diety niskokalorycznej glukomannan pomaga w utracie wagi – i tutaj korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 3 g glukomannanu dziennie w trzech dawkach po 1 g każda, z 1 lub 2 szklankami wody, przed posiłkiem i w ramach diety niskokalorycznej.

Makaron Konjac świetnie sprawdzi się jeśli planujesz urozmaicić swój jadłospis

To produkt polecany w różnych dietach: wegetariańskiej, wegańskiej, niskowęglowodanowej i redukcyjnej. Ale z powodzeniem po produkty z mąki konjac może sięgać każdy – nie tylko osoby będące na określonej diecie. Ciekawe jest to, że 100 g tego makaronu to tylko 12,5 kcal. Makaron konjac nie będzie przypominać Ci tradycyjnego  makaronu, jednak z pewnością docenisz jego walory. To produkt, który nie cechuje się żadnym charakterystycznym smakiem i aromatem, po prostu przejmuje je od dodatków z którymi jest przyrządzany. Śmiało możesz łączyć go z ulubionymi przyprawami, sosami i warzywami.


LiteFOOD Makaron Konjac Spinach Spaghetti - makaron konjac z dodatkiem mąki szpinakowej typie spaghetti, czyli długiego, cienkiego makaronu.


Literatura:

  1. Choi K. H., Kim S. T., Bin B. H., Park P. J., Effect of Konjac Glucomannan (KGM) on the Reconstitution of the Dermal Environment against UVB-Induced Condition, Nutrients, 2020, 12(9), 2779.
  2. Zhou Y., Qin J., Wang Y., Wang Y., Cheng Y., Gastrointestinal and metabolic effects of noodles-based konjac glucomannan in rats, Food & Nutrition Research, 2019, 63, 10.29219/fnr.v63.1997.
  3. Yang D., Yuan Y., Wang L., Wang X., Mu R., Pang J., Xiao J., Zheng Y., A Review on Konjac Glucomannan Gels: Microstructure and Application, International Journal of Molecular Sciences, 2017, 18(11), 2250.
  4. Rozporządzenie Komisji (UE) NR 432/2012 z dnia 16 maja 2012 r. ustanawiające wykaz dopuszczonych oświadczeń zdrowotnych dotyczących żywności, innych niż oświadczenia odnoszące się do zmniejszenia ryzyka choroby oraz rozwoju i zdrowia dzieci.

Zalecane spożycie / sposób przygotowania:

1. Dobrze wypłukaj makaron czystą wodą. 2. Podgrzej - patelnia, garnek, kuchenka mikrofalowa. 3. Podawaj ze swoimi ulubionymi dodatkami.

UWAGA - kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów produktów zamieszczonych w sklepie BODYPAK.PL jest zabronione!
Zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)

Uwagi

Nie zamrażać.
Przechowywać z temperaturze pokojowej.

Tabela składu

Tabela składu

LiteFOOD Makaron Konjac Spinach 300g - Spaghetti
Porcja: 100 g
Ilość porcji w opakowaniu:3
Opakowanie:300 g
Masa netto :300.00 g
Wartość Odżywcza / Informacja Żywieniowa: Na 100 g % RWS*
Wartość Energetyczna (energia) 52 kJ / 12.5 kcal -
Tłuszcz 0.3 g -
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g -
Węglowodany 0.3 g -
w tym cukry 0 g -
Błonnik 3.4 g -
Białko 0.49 g -
Sól 3.36 mg -

Składniki: woda oczyszczona, mąka konjac, mąka szpinakowa, E526.

*% Referencyjna Wartość Spożycia


Szybki kontakt:

Infolinia

(32) 308 00 02
Porównaj produkty
0
Usuń z porównania
Ukryj
Wyczyść
Dlaczego warto nam zaufać?
l s='Express shipping' mod='bpsocialproof'} Ekspresowa wysyłka
Bezpieczne zakupy SSL Bezpieczne zakupy SSL
Atrakcyjny program lojalnościowy Atrakcyjny program lojalnościowy
Obserwuj nas na Instagramie #bodypak